ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stvaranje zdravih navika

djeca beepster

Održane edukativno-zabavne radionice za učenike 13 osnovnih škola

 

Prethodnih nekoliko mjeseci, učenici 13 osnovnih škola sa područja Bosne i Hercegovine družili su se sa superjunakom Beepsterom, koji je ponovo posjetio planetu Zemlju. S ciljem stvaranja zdravih navika već od djetinjstva, ovaj superjunak je mališane učio o važnosti energijske učinkovitosti, kao načina za spašavanje naše Planete od opasnosti u kojoj se nalazi. Kroz edukativno-zabavnu radionicu, superjunak je s mališanima podijelio savjete o tome kako da upravo oni postanu heroji i doprinesu zdravijoj budućnosti.

„U principu, ovakav vid radionica je za mališane zabavan, ali istovremeno i jako poučan, pogotovo u današnje moderno doba kada su električni uređaji neizostavan dio našeg života. Važno je da im pokažemo kako da se ponašaju u takvim uvjetima i kako da se pametnije ophode prema planeti Zemlji.“ istakao je ovim povodom superjunak Beepster.

Edukacija mladih umova višestruko je korisna investicija znanja i vremena. Ključna je za razvijanje svijesti o važnosti energijske učinkovitosti, ali i otvaranje mogućnosti da mališani u budućnosti svoju energiju posvete upravo ovakvim temama, te svojim inovativnim rješenjima doprinesu kreiranju zdravijeg okoliša.

„Važno je da, već u djetinjstvu, mališani nauče da trebaju ugasiti svjetlo nakon što izađu iz prostorije, te gasiti uređaje, umjesto da ih ostavljaju na stand-by, ali i da ne trebaju ostavljati vodu da teče dok peru zube ili se umivaju. Sve to je bespotrebno trošenje energije.“ dodao je superjunak.

Proces spajanja učenja i zabave u korisnu cjelinu dodatno je obogatilo korištenje novih tehnologija, koje u svakodnevnici ovih generacija zauzimaju važno mjesto. Zato je superjunak Beepster osnovcima predstavio i Beepomat, interaktivni edukativni uređaj koji im je pokazao kako energetske učinkovitosti ponašanje može spasiti svijet, ali i posebnu kameru, uz čiju pomoć je demonstrirao izgled uređaja kada koristi energiju, u usporedbi s onim koji je ugašen. Radionice su održane u Sarajevu, Goraždu, Zenici, Olovu, Zavidovićima, Jajcu, Kiseljaku, Brezi, Gračanici, Srebreniku i Živinicama, a dio su Projekta energetske efikasnosti za BiH (BEEP), koji uz kreditna zaduženja Svjetske banke implementira Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

„Spašavanje Planete naš je zajednički zadatak“, zaključili su mališani na kraju druženja, ističući da superjunak Beepster može nastaviti svoje putovanje kroz galaksiju, jer Zemlja sada ima mnogo novih čuvara.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17