• LEDA 2

Kuhanje

POGAČICE

 

STARINSKA DOMAĆA POGAČA

1/2 kg bijelog brašna

1 kockica germe, kvasca

1/2 žličice soli

3 žlice ulja

1,5 dcl mlijeka

2 dcl mlake vode

Kockicu germe namrvi u mlako mlijeko i dodaj prstohvat šećera.

Ostavi kvas na toplom da se diže.

U međuvremenu, prosij brašno na dasku.

U sredini brašna načini rupu, a okolo posipaj sa solju.

U sredinu izlij dignuti kvas i sve umijesi u glatko tijesto.

Tijesto oblikuj u loptu, pobrašni ga i ostavi na toplom da se diže.

Zatim ga razvaljaj u oblik po želji (okrugli ili u oblik lima u kojem pečeš pogaču).

Premaži tijesto uljem i stavi u prethodno zagrijanu pećnicu da se peče pri umjerenoj temperaturi oko pola sata.

Mora se paziti da pogača ne izgori.

 

Nikolina J/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17