× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Recept

medenjaci bozic

Sastojci

    1 kg glatkog brašna

    350 g šećera u prahu

    1 velika žlica soda bikarbone

    1 velika žlica Medenjak miješanog začina

    300 g maslaca

    350 g meda

    3 kom jaja

Priprema

1.

Brašno, šećer, soda bikarbonu, i začine dobro pomiješati. Ako je teško nabaviti Medenjak začin, napravite je sami po svom ukusu. Malo mljevenog cimeta i malo mljevenog klinčića, đumbira i će biti savršeno!

2.

Maslac blago otopiti i staviti uz ostalo, nakon dodati med i jaja. Izmijesiti je u homogenu smjesu - možete ručno ili mikserom za tijesto - u svakom slučaju brzo se dobije jedna loptasta masa, tad je tijesto gotovo.

3.

Na brašnom dobro posutoj podlozi tijesto se još malo razvija rukom i podijeli se na manje dijelove, 4-8 kom.

Uzme se dio testa i oklagijom se razvije na otprilike 5mm debljine.

4.

Pripremljenim kalupima izrežu se željene figure i lijepo rasporede u pleh, stave se u pećnicu, na 180 stupnjeva. Peče se od 8-10 minuta - u ovisnosti od veličine kalupa.

Ostavite 2-3cm između redova jer će tijesto u pećnici malo narasti.

5.

Dok se jedna tura medenjaka peče, u drugi pripremljeni pleh stavljajte sljedeću.

6.

Ostaviti da se ohlade i onda ih dekorirati, dizajnirati po svom ukusu!

 

Nikolina J/artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Recept

medenjaci bozic

Sastojci

    1 kg glatkog brašna

    350 g šećera u prahu

    1 velika žlica soda bikarbone

    1 velika žlica Medenjak miješanog začina

    300 g maslaca

    350 g meda

    3 kom jaja

Priprema

1.

Brašno, šećer, soda bikarbonu, i začine dobro pomiješati. Ako je teško nabaviti Medenjak začin, napravite je sami po svom ukusu. Malo mljevenog cimeta i malo mljevenog klinčića, đumbira i će biti savršeno!

2.

Maslac blago otopiti i staviti uz ostalo, nakon dodati med i jaja. Izmijesiti je u homogenu smjesu - možete ručno ili mikserom za tijesto - u svakom slučaju brzo se dobije jedna loptasta masa, tad je tijesto gotovo.

3.

Na brašnom dobro posutoj podlozi tijesto se još malo razvija rukom i podijeli se na manje dijelove, 4-8 kom.

Uzme se dio testa i oklagijom se razvije na otprilike 5mm debljine.

4.

Pripremljenim kalupima izrežu se željene figure i lijepo rasporede u pleh, stave se u pećnicu, na 180 stupnjeva. Peče se od 8-10 minuta - u ovisnosti od veličine kalupa.

Ostavite 2-3cm između redova jer će tijesto u pećnici malo narasti.

5.

Dok se jedna tura medenjaka peče, u drugi pripremljeni pleh stavljajte sljedeću.

6.

Ostaviti da se ohlade i onda ih dekorirati, dizajnirati po svom ukusu!

 

Nikolina J/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.