svadba travnik

U sklopu manifestacije "Dani općine Travnik" na srednjovjekovnoj tvrđavi Stari grad danas je upriličeno osmo zajedničko vjenčanje mladih parova.
Ove godine sudbonosno "da" na Starom gradu izreklo je pet parova: Belmin Halimović iz Travnika i Elma Đozo iz Sarajeva, Alija Varupa i Hanumica Planinčić iz Travnika, Belmin Kopčić i Adnana Tahirović iz Travnika, Sabahudin Belegić i Dženana Petak iz Novog Travnika te Elvis Sejdić iz Travnika i Maida Zarifović iz Doboja.
Ceremoniju zajedničkog vjenčanja u ime Općine Travnik i ove godine predvodile su matičarka Sebina Karač te Mirjana Lovrinović, pomoćnica načelnika za opću upravu.
- Za osam godina, koliko se održava ova manifestacija, vjenčali smo dosta parova. Nekad smo imali deset parova, nekad tri. Ove godine imamo pet parova. Uložili smo dosta truda, a naši mladenci su bili hrabri jer nije lako podijeliti svoje intimne trenutke ovako javno, na otvorenom. Vrijeme nam je bilo naklonjeno i bilo vrlo lijepo i dirljivo. Ove godine slavimo život na našoj manifestaciji – kazala je Lovrinović za Avaz.
Nakon ceremonije vjenčanja, upriličeno je tradicionalno bacanje bidermajera, a prigodne poklone mladencima je uručio načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić.

 avaz.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17