× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Dostupno samo turistima?

Zaporak_juli2021_arhiv.jpg

Prosječan građanin Bosne i Hercegovine teško će sebi priuštiti tradicionalni specijalitet, pečenje, a čini se uskoro i ostala jela u ugostiteljskim objektima. I to nije pretjerivanje, to je naša realnost.

Uz prosječnu plaću, ručak u ugostiteljskom objektu za građane BiH postaje luksuz.

Cijena pečenja, jedna porcija košta 13KM, a koštala je 7 KM, kilogram pečenja koštao je 30 KM, sad je 40 KM.

Cijena čorbe gotovo u svim ugostiteljskim objektima sa 3 KM je povećana na 4KM, a negdje i 5 KM, mala porcija krompira košta od 2.50 do 4KM, salata i to samo kupus 3,50 KM.

Ukoliko ste u Jablanici i piće je nešto skuplje nego inače, pa je tako kisela voda 2,50 KM, gazirana pića od 3,50 KM do 5KM.

Ovo su cijene u Jablanici koja je do sada bila na glasu kao jedno od povoljnijih mjesta sa odličnom hranom. I treba naglasiti, da je kvalitet hrane neosporan, ali cijena jeste problem ako ručak planira jedna četveročlana obitelj.

Slična situacija je i u ostalim gradovima BiH, o glavnom gradu Bosne i Hercegovine već je poznato. Cijene svih jela u ugostiteljskim objektima od pekarskih proizvoda, pite, ćevapa, pizze, donera pa do čorbi, dolmi itd. u Sarajevu su poskupile od 1 KM pa do čak 5 KM, piše radiosarajevo.

S obzirom da je rast cijena pretjeran, jer ne prati životni standard u BiH i prosječne plaće, velika je vjerovatnoća da će i ugostitelji osjetiti pad prometa, a čini se da će pečenje biti pristupačno samo turistima i dijaspori.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Dostupno samo turistima?

Zaporak_juli2021_arhiv.jpg

Prosječan građanin Bosne i Hercegovine teško će sebi priuštiti tradicionalni specijalitet, pečenje, a čini se uskoro i ostala jela u ugostiteljskim objektima. I to nije pretjerivanje, to je naša realnost.

Uz prosječnu plaću, ručak u ugostiteljskom objektu za građane BiH postaje luksuz.

Cijena pečenja, jedna porcija košta 13KM, a koštala je 7 KM, kilogram pečenja koštao je 30 KM, sad je 40 KM.

Cijena čorbe gotovo u svim ugostiteljskim objektima sa 3 KM je povećana na 4KM, a negdje i 5 KM, mala porcija krompira košta od 2.50 do 4KM, salata i to samo kupus 3,50 KM.

Ukoliko ste u Jablanici i piće je nešto skuplje nego inače, pa je tako kisela voda 2,50 KM, gazirana pića od 3,50 KM do 5KM.

Ovo su cijene u Jablanici koja je do sada bila na glasu kao jedno od povoljnijih mjesta sa odličnom hranom. I treba naglasiti, da je kvalitet hrane neosporan, ali cijena jeste problem ako ručak planira jedna četveročlana obitelj.

Slična situacija je i u ostalim gradovima BiH, o glavnom gradu Bosne i Hercegovine već je poznato. Cijene svih jela u ugostiteljskim objektima od pekarskih proizvoda, pite, ćevapa, pizze, donera pa do čorbi, dolmi itd. u Sarajevu su poskupile od 1 KM pa do čak 5 KM, piše radiosarajevo.

S obzirom da je rast cijena pretjeran, jer ne prati životni standard u BiH i prosječne plaće, velika je vjerovatnoća da će i ugostitelji osjetiti pad prometa, a čini se da će pečenje biti pristupačno samo turistima i dijaspori.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.