ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Travnik

 

travnik_misa.jpeg

 

U župnoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Travniku 22. listopada služena je euharistija za sve vojne i civilne žrtve Drugog svjetskog rata.

Svetu misu predslavio je župnik vjerničke zajednice Uzašašća Gospodinova Novi Travnik vlč. Marko Majstorović. U koncelebraciji su bili župnik iz Podkraja vlć. Mario Oršolić, župnik u Novoj Biloj fra Slavko Petrušić te dekan Travničkog dekanata i župnik u Travniku preč. Marko Mikić.

U prigodnoj propovjedi vlč. Majstorović je nazočne potaknuo da se za nevino ubijene trebaju što češće moliti te se učiti od njih spremnosti na žrtvu.

Na misnom slavlju sudjelovalo je 60-tak vjernika, mahom onih čiji su predci i rođaci stradali ili nestali u ovome kraju u mračnom vremenu Drugog svjetskog rata.

Nakon bogoslužja svećenici i vjernici su se uputili do Stare bolnice u Travniku gdje su položili vijenac i cvijeće, a vlč. Majstorović izmolio je opijelo za ubijene.

Nažalost, do dana današnjega unatoč činjenici što su tu po pisanim tragovima i usmenim svjedočenima ubijene tisuće nevinih hrvatskih vojnika, ranjenika i civila nema nikakvog spomen-obilježja. Dok su oni koji su ubijali podigli spomenik svojima, ubijeni su i dalje "na čekanju".

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17