ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Poziv na učlanjenje

udruga sastanak policija kis

Vodstvo Udruge policajaca hrvatskih branitelja u BiH večeras je organiziralo sastanak za članove i simpatizere s područja Kiseljaka, Fojnice, Kreševa i Busovače.

Sastanku se nije odazvao očekivani broj sudionika no organizatori su istaknuli kako je ovo tek inicijalni sastanak za navedena područja, kako je važno da cijela priča krene, da se vijest proširi među potencijalnim članovima te da će prilike za još susreta biti uskoro.

Naime, Udruga je osnovana u veljači ove godine i sada već ima kompletiranu dokumentaciju, određena sredstva za rad, te potrebnu logistiku, od pristupnica, članskih iskaznica do obilježja koja već polako postaju prepoznatljiva.

 

IMG_9408-Kopiraj.jpg

Ideja o osnivanju potekla je iz Busovače te je izabrani predsjednik upravo iz ove općine. Riječ je o Josipu Mariću koji je večeras ukratko i predstavio put od ideje do osnivanja udruge ali i istaknuo  najvažnije ciljeve iste. Naime, zasad je osnovni cilj vodstva ali i samog djelovanja Udruge, pronaći način za pomoć članovima Udruge odnosno svim hrvatskim policajcima branitelja koji su, ili njihove obitelji, u stanju određene potrebe. Drugi je cilj  pronaći način za ispravljanjem nepravdi koje su na određeni način nanesene ovoj populaciji hrvatskih branitelja i to u vidu ostvarivanja određenih prava te dobivanja činova.

S obzirom kako je udruga registrirana na razini Bosne i Hercegovine, i njeno djelovanje će biti usmjeren na sva područja gdje žive potencijalni članovi. Zanimanja osim u Središnjoj Bosni zasad ima i u Hercegovini a već u narednom razdoblju, prema riječima Marića, vodstvo Udruge će sastanke održati i po Hercegbosanskoj županiji.

IMG_9411_Kopiraj.JPG

Osim na osnivanju Udruge, vodstvo je aktivno radilo i na statistici odnosno prikupljanju podataka koji su preduvjet svakog budućeg djelovanja. Tako se došlo do podatka kako je u posljednjem radu poginulo čak 145 policajaca branitelja, njih preko 70 iz Središnje Bosne (Travnik najviše).

Međutim, kada je riječ o ostvarenim pravima ili pohvalama, iz Udruge ističu kako nisu zadovoljni te su već pokrenuli određeni aktivnosti kada su u pitanju kontakti sa osobama na određenim pozicijama kako u BiH tako i u Republici Hrvatskoj.

Osim gore navedenih ciljeva, članovi Udruge će aktivno raditi i na obilježavanju važnih datuma, održavanju trajnog sjećanja na sve žrtve rata ali i na pobjede hrvatskog naroda u BiH naravno, ostvarene u posljednjem ratu.

U planu je, istaknuli su i pokretanje memorijalnog turnira u čast pokojnog Joze Leutara, suradnja sa kolegama u Vukovaru, Zagrebu i brojnim drugim mjestima. Zanimljivo je da članom Udruge može biti i mlađi policajac koji naravno nije bio u ratu ali kojem je jedan od roditelja bio braniteljem. Naime, članovi su svjesni prolaznosti sjećanja ali i samog životnog vijeka te upravo ovaj način vide kao jedan od mogućih kako bi sjećanje i zanimanje za sve ono što je hrvatski narod preživio, prenijeli i na mlađe.

 

IMG_9393_Kopiraj.JPG

 

Predsjednik Udruge na razini Županije Središnja Bosna, Ivica Komšić, kazao je kako novija povijest ne pamti ulogu policije kakvu su odigrali hrvatski policajci branitelji u Domovinskom ratu i da je ovo dovoljan razlog da se svi bivši ili sadašnji policajci, pripadnici ministarstava unutarnjih poslova, nekad ili sad, uključe u rad Udruge.

IMG_9415_Kopiraj.JPGIMG_9414_Kopiraj.JPG

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17