ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BOLNICA U NOVOJ BILOJ

valjan.png

Ravnatelj bolnice u Novoj Biloj dr. Velimir Valjan potvrdio je da ova bolnica ne koristi niti jedan od doniranih respiratora "Srebrene maline" te da skida kapu svakome tko ih koristi u bilo kojem načinu rada, piše Klix.ba

Nakon informacije da pojedine bolnice, kao što je Županijska bolnica Zenica, respiratore ACM 812 A koriste za kiseoničku podršku pacijenata s blažim oblicima koronavirusa, kontaktiran je i ravnatelj bolnice u Novoj Biloj dr. Velimir Valjan koji je kazao da su respiratori servisirani i verificirani te da su nakon dvije minute zaključili da nisu za intenzivnu njegu.

"Oni nemaju plućne module i sklonjeni su u stranu i skupljaju prašinu. Šta god koji papir rekao, oni ne odgovaraju nama, niti me kao odgovornu osobu zanimaju servisi, verifikacije, papiri i certifikati. Oni nisu ni za što, nemaju module i neka ih koristi tko hoće. Svaka čast onome tko ih koristi, ja im skidam kapu. Ja imam obavezu prema donatoru FUCZ da su kod mene, ali spreman sam ih ustupiti nekome tko ih hoće koristiti, ako donator to odobri, jer ih mi ne možemo kontrolirati", kazao je Valjan.

Pojasnio je da je situacija s pandemijom koronavirusa u Srednjobosanskoj županiji preozbiljna, da pritisak u njihovoj bolnici ne popušta te da su jučer iz Bolnice za plućne bolesti u Travniku primili osam teških pacijenata.

"Trenutno imamo 40 teških pacijenata od čega njih 10 na respiratorima. Najveći nam je problem što ne znamo do kad će nam medicinsko osoblje izdržati. Došlo smo do iznemoglosti, preraspodjele smo pravili 16 puta, a sva sreća je što smo u prvom valu imali mnogo oboljelih pa sada nemamo toliko zaraženih. Kada bi se ponovio onoliko veliki broj zaraženih liječnika mi bismo pali. Ovo je mala postava, ali tko zna do kad će izdržati", zaključio je dr. Valjan u razgovoru za Klix.ba.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17