ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
BUDITE OPREZNI

pozar_1.jpg

Iz MUP-a ŽSB obavještavajuograđane da je u proteklom razdoblju prijavljeno nekoliko požara, a najčešči su oni koji su uzrokovani paljenjem korova na njivama i drugim površinama, koji nerijetko se prenesu i na šumska područja. Takvi požari obično za posljedicu imaju veliku materijalnu štetu koja se ogleda kroz uništavanje šuma na većim površinama, ali i voćnjaka. Materijalne štete su evidentne i na stambenim i pomoćnim objektima, posebno u ruralnim područjima.  

Imajući u vidu napred navedeno, apeliraju na građane da obrate pažnju na paljenje vatre u blizini navedenih područja, a posebno u vrijeme jakog vjetra koji omogućuje brzo širenje požara, što u mnogome otežava njegovo gašenje.

U suradnji s drugim institucijama službenici policije će u narednom razdoblju poduzimati intenzivne mjere i radnje na otkrivanju i kažnjavanju osoba koje paljenjem korova i drugih lako zapaljivih materija u prirodi izazivaju opću opasnost za ljude i imovinu. U Kaznenom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine za ovo kazneno djelo propisana je kazna zatvora u trajanju od 3 mjeseca do 3 godine.

"Ovim putem apeliramo na građane da uvaže naša upozorenja, te u slučaju da primjete požare to odmah prijave najbližoj policijskoj stanici na broj telefona 122, ili vatrogasnoj jedinici na broj 123" - priopćeno je iz Ureda komesara MUP-a ŽSB

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17