ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PANDEMIJA

Vakcine_BionTech_Pfizer_Twitter.jpg

Cjepiva protiv koronavirusa koju su razvile kompanije Pfizer i BioNTech mogla bi biti učinkovita u suzbijanju mutacija koronavirusa koje su otkrivene u Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Kompanije Pfizer i BioNTech su predstavile rezultate istraživanja efikasnosti vakcine protiv mutiranih oblika koronavirusa koji su otkriveni u Velikoj Britaniji (N501Y) i Južnoj Africi (E484K).

Prema rezultatima koji su objavljenu u časopisu “Nature Medicine“, u istraživanju je sudjelovalo 20 ispitanika. Uzorci ispitanika su uzeti u drugom ili četvrtom tjednu nakon druge doze cjepiiva Pfizer/BioNTech.

Istraživanje je pokazalo da je učinkovitost vakcine nešto malo veća kada je u pitanju mutirani oblik N501Y, u odnosu na E484K, prenosi Anadolu Agency (AA).

Profesor molekularne virologije na Univerzitetu u Nottinghamu Jonathan Ball izjavio je da su rezultati istraživanja obećavajući.

Prethodno je Univerzitet Oxford priopćio da su istraživanja pokazala da cjepiva koju je razvila AstraZeneca nude "minimalnu zaštitu" protiv srednje teških simptoma izazvanih novim sojem iz Južne Afrike.

FENA

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17