ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
TRAŽE POVEĆANJA KOEFICIJENTA

lijecnik-dcb4671613d2cb3d44e1e991a32d9fb4_view_article_new.jpg

U štrajk bi, zbog neispunjenja zahtjeva o povećanju cijene rada, po uzoru na kolege iz Hercegovine, mogli i zdravstveni radnici s područja Srednjobosanske županije. Naime, pregovori o granskom kolektivnom ugovoru sa pregovaračkim timom Vlade, još uvijek su bez rezultata. U međuvremenu, Iz Sindikata radnika uposlenih u zdravstvu, ukoliko do dogovora ne dođe, najavljuju mogućnost generalnog štrajka.

Predstavnici Sindikata liječnika medicine i stomatologije, čiji kolektivni ugovori ističu s krajem ove godine, za narednu su zatražili povećanje postojećeg koeficijenta i satnice.

„Izjednačavanje sa tim koeficijentom u drugim županijama u našem okruženju, prije svega ZDŽ i Sarajevski, odnosno Hercegovačka županija i povećanje satnice sa sadašnje sa 2,35 na 2,60“, kaže Ana Šimunović, predsjednica Strukovnog sindikata liječnika  medicine i stomatologije SBŽ.

No iz Vlade, ne želeći pred kamere, kažu da za to novca nema. Sindikatima nude dosadašnji koeficijent i za narednih 6 mjeseci, a sve dodatno bi kažu, ugrozilo pandemijom ionako oslabljen sustav. No iz Sindikata radnika u zdravstvu, kažu da ukoliko se pregovori ne nastave, poboljšanje svog materijalnog statusa mogli bi potražiti i putem štrajka. Traže povećanje koeficijenata za 20 posto i bolje uvjete rada.

„Putem Hercegovačko-neretvanske županije, ukoliko ne dođe do nekih promjena od strane Vlade, mi ćemo jako brzo imati na našoj županiji generalni štrajk radnika zaposlenih u zdravstvu“, ističe Armin Kukić, predsjednik Neovisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu SBŽ.

„Mi smo razočarani da politika nema sluha za zdravstvene radnike, bez obzira koji posao obavljaju u zdravstvenim ustanovama, i da se mi faktički moramo i na ovaj način iscrpljivati da bi opstali u ovim uvjetima“, poručila je Ana Šimunović, predsjednica strukovnog sindikata liječnika medicine i stomatologije sbk

Poboljšanjem materijalnog statusa, odnosno ispunjenjem zahtjeva, tvrde iz oba sindikata, zaustavio bi se trend odlaska stručnog kadra s ove županije, te unaprijedila zdravstvena zaštita i u doba pandemije.

AA/Federalna.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17