ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Stanje na cestama

magla_cesta.jpg

FOTO : ilustracija

 

Kolnik je pretežno mokar ili vlažan, a BIHAMK pažnju skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena u kotlinama i uz riječne tokove, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. Izdvaja se dionica autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, kao i magistralne putevi: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Tuzla-Orašje, Žepče-Maglaj, Vitez-Travnik, Ključ-Mrkonjić-Grad i Kupres-Šujica.

Vozačima se preporučuje oprezna vožnja,ali i podsjeća da je zimska oprema obavezna.

Prometj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila prometuju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u BiH.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati.

Zbog velikog odrona u Crnoj Gori (na putu Šćepan Polje-Plužine) ne preporučuje se korištenje graničnog prelaza Hum-Šćepan Polje, priopćili su iz BIHAMK-a.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17