ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ZIMA NA VLAŠIĆU

skijanje vlasic

Ove godine, za razliku od prethodnih, službeno otvaranje zimske turističke sezone na području SBŽ, uslijed pojave pandemije koronavirusa, bit će održano danas uz dosta izmijenjene prilike.

Neometano uživanje

Užem krugu sudionika i posjetitelja u hotelu Pahuljica na Vlašiću s početkom u 14 sati Turistička zajednica SBŽ prezentirat će novu i trenutnim uvjetima prilagođenu najavu zimske turističke sezone.

Direktor Turističkog ureda TZ SBŽ Miroslav Matošević kazao je kako je proteklih godina, zimska turistička sezona započinjala uz brojne sportsko-zabavne aktivnosti i evente, međutim, ova zima će biti drugačija od svih drugih.

- Potrudili smo se da svim ljubiteljima zimskog doživljaja i ove zimske sezone omogućimo nesmetano uživanje na planini, s tim da ćemo nastojati osigurati kako domaćim i stranim turistima tako i svim zaposlenicima i dionicima iz oblasti turizma, prije svega sasvim siguran boravak na području Srednjobosanske županije- kazao je Matošević.

Niz kriterija

Turistička zajednica SBŽ/ŽSB je, naglasio je Matošević, u suradnji s nadležnim partnerima u okviru priprema za zimsku turističku sezonu, utemeljila i razvila „Interni COVID-19 protokol“ koji, osim zakonom propisanih mjera, nudi i opsežan spisak dodatnih preventivnih preporuka i kriterija za suzbijanje zaraze koronavirusom, kao i preporuke kako reagirati ako dođe do zaraze.

Matošević je pojasnio da Protokol sadrži opsežan niz kriterija koje dionici turističke destinacije trebaju poduzeti prilikom odvijanja svojih turističkih aktivnosti, u okviru kojeg će poduzeća i drugi akteri koji se odluče na primjenu predloženih mjera dobiti certifikat „WINTER SAFE DESTINATION“ i sve pogodnosti koje on nudi.

Ovom prilikom bit će potpisani i sporazumi o suradnji s Općinom Travnik, Zavodom za javno zdravstvo SBŽ, Domom zdravlja Travnik i poduzećem „Pharmamed“.

Covid protokol

Osim Internog COVID-19 protokola po pitanju sigurnosti na Vlašiću, bit će poduzete i mjere u cilju sigurnog odvijanja turističkih aktivnosti. Trenutno su u pripremi aktivnosti uspostave sezonske ambulante koja će, osim uobičajenih ljekarskih pregleda i intervencija, imati i poseban dio za preglede i liječenje osoba sa simptomima koronavirusa.

Također, tijekom zimske sezone bit će osigurano i pet „free COVID– 19“ zona za dezinfekciju, a svi turisti će imati i mogućnost testiranja na COVID-19 uz popust od 10 posto, piše Avaz.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17