ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sveučilište u Mostaru

odak 1560247224 23

 Na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru nastava za studente u zimskom semestru akademske 2020./2021. godine izvodi se u kombiniranom obliku, tako što studenti jedan tjedan nastavu prate u klasičnom obliku u prostorijama Fakulteta, a sljedeći tjedan na daljinu.

Prodekan za nastavu Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Marko Odak u intervjuu za Radio Split je kazao kako je nastavni proces na Fakultetu reorganiziran i da su, kao i do sada, studenti u središtu pozornosti.

– Neprestano se trudimo da i u ovim izvanrednim okolnostima obrazovni proces približimo u najvećoj mogućoj mjeri normalnim uvjetima, naglasio je Odak.

Osim nastave na daljinu i drugi procesi su prilagođeni pa je tako tijekom travnja pripremljena platforma za online upise na Filozofski fakultet.

– Gledajući na negativne trendove koje imamo u okruženju mi smo jako zadovoljni upisima studenata za ovu akademsku godinu i imamo blago povećanje u odnosu na prethodnu. Vjerujem da ovi rezultati nisu slučajnost nego plodovi rada na sustavu kvalitete, a taj rad je posebno došao do izražaja u ovom vremenu izbijanja pandemije i očigledno to nije ostalo neprimijećeno u široj javnosti. Uvjeren sam da je to jedan od razloga za povećano zanimanje za studije našeg Fakulteta, objasnio je Odak.

Na Filozofskom fakultetu ima veliki broj studenata koji dolaze iz Republike Hrvatske, kao i veliki broj gostujućih profesora ponajviše sa sveučilišta iz Republike Hrvatske koji donose međunarodno iskustvo i znanje. Sveučilište ima međunarodnu reakreditaciju čime su diplome stečene na Sveučilištu u Mostaru istovrijedne diplomama koje se stječu u Europskoj uniji.

S obzirom na okolnosti i mjere, usvojen je i Krizni plan na SUM-u i on ima nekoliko kategorija, a jedna od njih je nastava i studenti.

Prodekan Odak je istaknuo kako se trude da studenti mogu nastavu pratiti redovito putem nastave na daljinu što posebno odgovora studentima koji nemaju boravište u Mostaru.

– Pred nama je dinamično i izazovno razdoblje, a ključ uspjeha je poštivanje preporuka epidemiologa i ono što stalno naglašavamo brigom za vlastito zdravlje i odgovornim ponašanjem pazimo i druge oko sebe, poručio je Odak.

 

izvor: dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17