ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Koronavirus

kantonalna-bolnica-zenica.jpg

 

Sve teža je epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskoj županiji. Koronavirus je ušao na velika vrata u Županijsku bolnicu.

Kako je javila N1, zaražena su 93 zdravstvena radnika, a očekuje se da tijekom dana broj pozitivnih premaši 100.

Doktor Rasim Skomorac, direktor Županijske bolnice Zenica u izjavi za N1 kazao je kako je posljednjih dana zabilježen znatan porast zaraženih među pacijentima, ali i zaposlenicima bolnice.

"Jučer smo imali 93 zaražena radnika, a danas ćemo premašiti taj broj. Radi se praktično o četvrtini liječnika. Mi smo zbog unutarnjih problema imali reduciranje usluga, tako da smo već ranije prešli na 'hladni program'. U jednom trenutku smo imali samo šest ili sedam anesteziologa. Imamo veliko opterećenje i među internistima, dosta ih je zaraženo. Nije jednostavno organizirati rad. Borimo se da to prevaziđemo", poručio je Skomorac.

Dodao je kako se, zbog trenutne situacije, radi na unutarnjoj reorganizaciji KB Zenica.

"Mislim da nemamo niti jedne bolnice u kojoj nema zaraženih. Ovo nije kolapsa, ali imamo ozbiljnu situaciju. Dok ima i jednog liječnika, mi ćemo raditi. Imamo situaciju koja je daleko gora nego u vrijeme kad je bilo proglašeno stanje prirodne nesreće", kazao je direktor te istaknuo da, iako Županijska bolnica ima potrebu za dodatnim kadrom, angažman se ne može izvršiti brzo zbog zakonske regulative.

Na kraju je pozvao građane Zenice da pomognu svojim zdravstvenim radnicima tako što će se pridržavati mjera.

"Građani nam moraju pomoći svojim odgovornim ponašanjem. U protivnom nećemo imati dovoljno radnika, a niti kapaciteta da ukažemo pomoć. Građani trebaju prestati da razmišljaju kao da mi izmišljamo ovaj virus. Nema bolnice na svijetu koja može u kratkom roku aprobirati ovako veliki postotak zaraženih. Pridržavanjem mjera građani će usporiti širenje virusa", zaključio je Rasim Skomorac.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17