ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Kiseljak III

idejno_rjesenje_sportske_zone.jpg

Općinsko vijeće Kiseljak na nedavnoj je sjednici usvojilo Idejno rješenje Zone sporta i rekreacije. Nakon provedene javne rasprave u trajanju od 30 dana, jedino pismeno očitovanje stiglo je od PD Pogorelica, koje je tražilo dopunu sadržaja poput izgradnje umjetne stijene.


U sklopu Detaljnog plana uređenja Kiseljak III 2013-2023, usvojeno je idejno rješenje projekta „Izgradnja i uređenje Sportsko - rekreacijske zone Kiseljak III", koji prema ovom planu obuhvaća sportski teren s umjetnom travom i pratećim objektom, sportski teren s umjetnom podlogom, ugostiteljski objekt s pratećim sadržajem, pješačke površine, oborinska odvodnja, zelene površine i streetworkout park.

 

Lokacija

Lokacija Zone sporta i rekreacije se nalazi u neposrednoj blizini samog središta Kiseljaka. Smještena u sjevernom dijelu mjesta na lijevoj obali rijeke Lepenice u pravcu raskrižja za Busovaču, odnosno Visoko obuhvaćenom ulicom Hrvatske mladeži, koritom rijeke Lepenice i Rotiljskim potokom. Obuhvaćena je površina od 2,5 Ha.

Funkcija

Funkcija zone je definirana samim Planom, a projekat je detaljnije određuje u krupnijoj razmjeri, grana se na veći broj drugih funkcija i dopunjuje različitim odgovarajućim aktivnostima. Primarna funkcija sporta zadovoljava se sa dva sportska terena:

1. veći sportski teren, dimenzija 90/45 m, je pomoćni nogometni teren sa tribinama, pogodan za treninge nogometnih ekipa, kao i manje važne utakmice, ali i različite događaje koji zahtijevaju veliku površinu (sajmovi na otvorenom, koncerti, defilei…). Smješten je na krajnjem zapadnom dijelu lokacije, a kraćom stranom je orijentiran prema ulici Obala hrvatske mladeži. Teren je opremljen nenatkrivenim tribinama kapaciteta 200 mjesta.

2. manji teren, dimenzija 40/20 m, za košarku, rukomet i odbojku pozicioniran je istočno od glavnog terena, i zauzima središnji dio lokacije pružajući se u pravcu Sjever- Jug. Zajedno sa “nasutim” dijelom terena, nekom vrstom prirodnih “zelenih” tribina na zapadnoj strani zaokružuje primarnu sportsku funkciju zone.

Između sportskih terena je smješten višefunkcionalni prateći objekt koji obuhvaća klupske i društvene prostore, ugostiteljske sadržaje, sanitarne i pomoćne prostore.

Ciljevi

Ciljevi uređenja prostora potrebnog sport i rekreaciju sa pratećim sadržajima jesu poboljšanje standarda življenja u gradu Kiseljaku,te kombinacijom osnovnih sadržaja i funkcionalnom organizacijom i kvalitetnom distribucijom sadržaja iskoristiti predmetni prostor, odnosno racionalnije iskoristiti gradsko građevinsko zemljište.


Planiranjem prostora predmetnog Projekta sa aspekta komunalne infrastrukure, a imajući u vidu namjenu prostora, te standarde i normative koji se odnose na ovu oblast, određeni su sljedeći ciljevi djelovanja: 


- osigurati adekvatne prilaze za vozila hitne pomoći, požarnu cestu, te automobilski i pješački promet, kao i promet u mirovanju,
- osigurati glavne vodove požarne i sanitarne vode do svih objekata predviđenih projektom sukladno uputama nadležnog komunalnog poduzeća,
- osigurati sve glavne odvode fekalne kanalizacije i priključke na ulični kolektor, sukladno uputama nadležnog komunalnog poduzeća,
- uraditi razvod atmosferske vode u okviru obuhvata projekta, i obezbijediti priključak na ulični kolektor,
-osigurati prijklučke na: eletrodistibutivnu mrežu i predvidjeti alternativno napajanje, kao i na gasnu mrežu, te telekomunikacijske usluge, sve sukladno uputama nadležnih poduzeća.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17