ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sveučilište St. John’s

sum.jpg

Sveučilište u Mostaru potpisalo je sporazum o suradnji St. John’s sveučilištem, sveučilištem sa 150-godišnjom povijesti koje nudi preko 100 glavnih smjerova u sedam kampusa, uključujući tri smještena u New Yorku. Ovo je prvi sporazum Sveučilišta u Mostaru s institucijom visokog obrazovanja Sjedinjenih Američkih Država.

„Vizija Sveučilišta u Mostaru je visoko organizirana, integrirana i funkcionalna visokoškolska ustanova uključena ponajprije u europski prostor visokoga obrazovanja, a razvojem i napretkom i u svjetski obrazovni prostor. Ovaj prvi sporazum s jednim američkim sveučilištem pokazatelj je naših napora i uloženoga truda te je ovo važan sporazum i važan dan za Sveučilište u Mostaru“, naglasio je prof. dr. Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Potpisani sporazum odnosi se prije svega na akademsku suradnju u razmjeni nastavnog osoblja i studenata, rad na zajedničkim projektima te razmjenu iskustva oko svih važnih akademskih pitanja.

Sveučilište u Mostaru danas broji 65 memoranduma ili sporazuma o suradnji. „Mrežu sveučilišnih partnera uspješno smo proširili i s institucijama visokog obrazovanja izvan Europe. Pandemija ostavlja zasigurno trag na svakome polju, a pogotovo polju međunarodne suradnje, međutim osiguranje kvalitete studiranja kroz pružanje većih mogućnosti i dalje je prioritet Sveučilišta,“ istaknula je prorektorica za međunarodnu suradnju SUM-a prof. dr. Sanja Bijakšić. Ured za međunarodnu suradnju predano radi na održavanju postojećih partnerskih odnosa, ali i uspostavljanju novih sporazuma i oblika suradnje, objavljeno je na službenoj stranici SUM-a.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17