ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Javna rasprava

javna raspr zona sporta

U idućih nekoliko godina Kiseljak bi trebao dobiti sadržaj primjeren gradskim urbanim sredinama

      Da se Kiseljak posljednjih godina ubrzano širi i izgrađuje, osobito u segmentu stanogradnje, jasno je svima koji prolaze ovim mjestom. No, kako urbanu sredinu ne čine samo stambeni objekti, nove ceste i nogostupi, već i popratni sadržaji, poput prostora za sport i rekreaciju, općinske vlasti u Regulacijskom planu „Kiseljak III“ predvidjele su i izgradnju Zone sporta i rekreacije. Bila bi smještena u blizini novog kompleksa stambenih zgrada s jedne strane te novoizgrađenog hotela „Bank“ i tvrtke „Sarajevski kiseljak“ s druge strane.

Na 25 tisuća metara četvornih u idućih nekoliko godina trebala bi se izgraditi  dva sportska terena, jedan veliki i drugi pomoćni, višenamjenski s podlogom od umjetne trave,  potom  prateći objekti, trim i biciklističke staze, pješački mostovi preko rijeke koja je u neposrednoj blizini, dječja igrališta te slični sadržaji koji skupa u samom središtu grada  stvorili oazu odmora i rekreacije. Idejni projekt sinoć je predstavljen  javno, na raspravi koju je u Sportskoj dvorani Srednje škole organizirala Služba za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove. S izgledom buduće Zone sporta i rekreacije okupljene, uglavnom predstavnike sportskih klubova u Kiseljaku, upoznao je Nikola Grubešić, predstavnik spomenute općinske službe i Igor Kubač, predstavnik Agencije „3N- Kuća“ koja stoji iza idejnog rješenja koje će se, kako je naglašeno, po potrebi mijenjati i prilagođavati prijedlozima i sugestijama koje Kiseljačani mogu podnosti do 10. rujna do kada je službeno otvorena javna rasprava.

 

zona-sporta-kis-plan.jpg

 

Dobar odaziv te mnoštvo pitanja potvrdili kako je projekt Izgradnje zone sporta i rekreacije Kiseljačanima itekako zanimljiv. Prije svega okupljene je zanimalo kako će se spriječiti plavljenje zemljišta na kojemu se planira graditi Zona sporta i rekreacije, ali i tko će biti partneti općinskim vlastima koje objekte planiraju graditi po principu javno-privatnog partnerstva. „Općina je osigurala zemljište za ovaj projekt, dio je u vlasništvu Općine, a ostatak ćemo otkupiti od vlasnika jer je područje proglašeno područjem od javnog interesa. Imamo i idejni projekat, a vjerujem da će biti interesa privatnih poduzetnika za gradnjom objekata i terena u sklopu Zone sporta i rekreacije. Nemojmo sumnjat da će se i ovaj projekt u Kiseljaku realizirati“, poručio je Nikola Grubešić, predstavnik Službe za gospodarstvo, urbanizam, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Idejni projekt buduće Zone sporta i rekreaciji dostupan je na službenoj web stranici Općine Kiseljak, a na uvid ga se može dobiti i u samoj zgradi Općine. Dovoljno vremena za pogledati ga te iznijeti prijedloge i sugestije kojima bi se mogao poboljšati te prilagoditi potrebama budućih korisnika.

 

kis-zona-sporta-lokacija.jpg

 

 

Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17