ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
DELOITTEOVA RANG LISTA

Muhamed_Semic.png
Muhamed Semić

Gledano u cjelini, na ovogodišnjoj listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regiji našli su se pobjednici iz 22 zemlje, s prosječnom stopom rasta prihoda od 1258 posto. Stopa rasta prihoda tvrtki uvrštenih u listu kretala se od 157 do 39.754 posto.

Revolut, iz Ujedinjenog Kraljevstva, zauzela je prvo mjesto na rang listi 500 najbrže rastućih kompanija regije EMEA u 2019. godini sa rastom od 39.754 posto. Revolut je fintech kompanija koja je napravila aplikaciju za poslovanje i trgovanje kripto valutama.

Vodeću petorku zaokružuju OakNorth iz UK sa rastom od 30.706 posto, njemački Cloud&Heat Technologies GmbH (21.474 %), DivideBuy (19.572 %), također iz Ujedinjenog Kraljevstva te FINEWAY iz Njemačke sa rastom od 16.594 posto.

Srednja Europa i Bosna i Hercegovina

Iz Srednje Europe ove se godine na listu 500 najbrže rastućih plasiralo 80 kompanija, što je rast u odnosu na prošlogodišnjih 51. Najviše ih je iz Češke, 24 kompanija, slijede Poljska sa 21 kompanijom, zatim Hrvatska sa 9, Litvanija sa 7, Slovačka sa 6, Rumunija sa 4, Bugarska i Mađarska sa 3, te Bosna i Hercegovina, Slovenija i Estonija sa po jednom kompanijom.
 
"Izuzetno nam je zadovoljstvo što i ove godine na ovoj prestižnoj listi imamo kompaniju iz Bosne iz Hercegovine i time nastavljamo kontinuitet odličnih uspjeha bh. tehnoloških i ICT tvrtki. Čestitamo Ministry of Programming na ovom uspjehu i rastu prihoda od 813%. Ovim putem želimo potaknuti i pozvati i druge tehnološke kompanije iz Bosne i Hercegovine da se prijave na našu Fast50 listu za 2020. godinu koji je otvoren do 14. kolovoza, kako bismo i dalje zadržali snažno prisustvo bh. kompanija na ovoj listi", izjavio je Muhamed Semić, voditelj odjela za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima Deloitteovog ureda u Sarajevu.
Pregled po zemljama

Ujedinjeno Kraljevstvo sa 98 ima najviše uvrštenih na listu 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija EMEA regije, dok je druga Nizozemska sa 70 kompanija, slijede i ostali Njemačka, Švedska, Belgija, Finska i Portugal.
O programu „2019 Technology Fast 500 EMEA“ Deloittea Global

Program petsto prihodno najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regiji EMEA Deloittea Global sastoji se u objektivnom rangiranju poduzetnika s težištem na tehnološkom sektoru, kao priznanje poduzetnicima iz tehnološkog sektora koji su u posljednje četiri godine ostvarili najbrži rast prihoda u regiji koja obuhvaća Europu, Srednji istok i Afriku (EMEA). Program podupiru inicijative Deloittea Global u području praćenja pedeset najbrže rastućih kompanija u svakom od geografskih područja regije pod vodstvom Sektora za tehnologije, medije i telekomunikacije u sklopu globalne kompanije, Deloittea Global.

Već devetnaestu godinu zaredom, program prihodno najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regiji EMEA obuhvatio je do sada više od 20 zemalja, među kojima su Belgija, Francuska, Finska, Italija, Nizozemska, Njemačka, Turska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovogodišnji pobjednici izabrani su na temelju stope rasta prihoda na razini fiskalne godine u razdoblju od 2015. do 2018. godine, prenosi klix.ba

Više informacija i ukupni poredak Technology EMEA Fast 500 pogledajte ovdje.


T.Š/art.info
 
 
0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17