ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Gornji Vakuf - Uskoplje

dr marin vijece usk

Foto: Screenshot; dr. Marin Novaković, vijećnik

Na 25. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Gornji Vakuf-Uskoplje na Dnevnom redu se između ostalog našla Informacija o stanju i provedenim aktivnostima i mjerama na suzbijanju i otklanjanju posljedica izazvanih pojavom virusa COVID-19 u razdoblju od 10. ožujka do 27. travnja 2020. godine na području ove općine.

U tijeku rasprave o navedenoj točki dnevnog reda vijećnici hrvatske liste u OV Gornji Vakuf-Uskoplje zahvalili su se svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u borbi protiv nenadanog i nevidljivog neprijatelja, posebice zdravstvenim radnicima i JU Dom zdravlja Gornji Vakuf-Uskoplje. Također, razmatrajući navedenu informaciju u dijelu koji se odnosi na posljedice za ekonomiju naše Općine, izrazili su zabrinutost za posljedice krize koje nas, prema najavama i trenutnom punjenju proračuna koji je znatno manji od planiranog, neizbježno očekuju, stoji u objavi OO HDZ BIH Uskoplje.

Stoga je na prijedlog hrvatske liste OV Gornji Vakuf-Uskoplje donijelo zaključak da je što prije potrebno donijeti rebalans proračuna općine Gornji Vakuf-Uskoplje, te sva raspoloživa sredstva usmjeriti za ublažavanje krize. Također, OV Gornji Vakuf-Uskoplje je zaključkom zatražilo od općinskog načelnika da za narednu sjednicu OV Gornji Vakuf-Uskoplje pripremi i dostavi rebalans proračuna općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Na dnevnom redu današnje sjednice našao se i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju tarife komunalnih pristojbi za pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad naredbama Stožera civilne zaštite Federacije BiH, KSB ili Općine Gornji Vakuf-Uskoplje u tijeku 2020. godine. Navedeni su oslobođeni plaćanja 50% utvrđene pristojbe za istaknutu firmu pri razrezu za iduću 2021. godinu.

Također, Odlukom o dopuni Odluke o privremenom korištenju javnih površina na području općine Gornji Vakuf-Uskoplje, pravne i fizičke osobe kojima je zabranjen rad naredbama Stožera civilne zaštite Federacije BiH, KSB ili Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, oslobođeni su plaćanja naknade za korištenje javne površine za 2020. godinu.

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17