ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Apel Tužiteljstva FBiH

pozar kis noc

Federalno tužiteljstvo FBiH uputilo je svim kantonalnim tužiteljstvima dopis za hitno poduzimanje neophodnih radnji i mjera u slučajevima otkrivanja počinitelja izazivanja šumskog požara, opće opasnosti i drugih krivičnih djela propisanih Krivičnim zakonom FBiH, koji uzrokuju nesagledivu štetu za šumski ekosistem u Bosni i Hercegovini.

U priopćenju za javnost Federalno tužiteljstvo FBiH poziva građane, posebno privatne vlasnike zemljišta uz šumu, da ne pale vatru u i neposrednoj blizini šume.

Ako uoče požar ili imaju saznanja o počinitelju, da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili drugom nadležnom organu, te tako doprinesu otkrivanju počinitelja nezakonitih radnji odnosno suzbijanju štetnih posljedica.

Federalno tužiteljstvo podržava i druge mjere predložene Vijeću ministara BiH i drugim nadležnim ministarstvima BiH i FBiH u Zahtjevu za hitno djelovanje, koje je uputilo Udruženje inženjera i tehničara šumarstva FBiH, a dostavljeno je i tom tužiteljstvu 13. travnja.

Posebno onih koje se odnose na donošenje zakona o šumama FBiH, imajući u vidu da je ovo tužiteljstvo prije više godina Ministarstvu pravde FBiH također dostavilo inicijativu u tom pravcu, navodi se u priopćenju iz Federalnog tužiteljstva FBiH zbog velikog broja šumskih požara na cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine, te efikasnijeg pristupa sveobuhvatnoj zaštiti šumskih resursa od požara.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17