• Pile

koljnof opcina djeca

Protekloga vikenda izalanstvo Općine Kiseljak boravilo je u Mađarskoj.Naime, Općina Kiseljak posebna prijateljstva njeguje sa gradovima prijateljima među kojima je i mađarski Koljnof.
U ovoj općini u zapadnoj Mađarskoj žive ponosni gradišćanski Hrvati a gosti načelnika Koljnofa Franje Grubića  svake godine povodom Dana općine budu i članovi izaslanstva iz Kiseljaka. Tako je bilo i ovoga vikenda. Osim međusobnih službenih posjeta, Kiseljak i Koljnof surađuju i u ostalim segmentima poput obrazovnog i kulturnog a Kiseljak u ovom gradiću ima i svoju ulicu.

U bogatom programu povodom Dana općine sudjelovala su brojna izaslanstva uljučujući i predstavnike službenih institucija Republike Hrvatske, među kojima i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske kao i veleposlanik Hrvatske u Mađarskoj dr.sc. Mladen Andrlić.

Središnji događaj bilo je svečano otvorenje multimedijalnog muzeja koji je izgrađen u potkrovlju Općine. Vrpcu su prerezali, jedini Gradišćanski Hrvat koji je do sada sjedio u ugarskom parlamentu, Mate Firtl iz Koljnofa, načelnik Grubić te tajnik Milas.

Pored brojnih drugih događaja i manifestacija, održan je i službeni sastanak na kojem je između ostalih bilo riječi i o jačanju suradnje sa Općinom Kiseljak, aktualnim projektima u Koljnofu, obrazovanju...

Izaslanstvo Općine predvodili su tajnik Općine i Općinskog vijeća Dragomir Lučić te direktor Doma zdravlja i vijećnik dr.Nino Baban.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17