poslovna dron kis

Kako je i najavljeno na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Kiseljak, planovi oko izgradnje obilaznice prema Sarajevu polako postaju stvarnost s obzirom da su počeli istražni radovi. Međutim, ovaj veliki projekt za koji će kesu ponajviše odriješiti JP Ceste Federacije nije jedini aktualan kada su u pitanju infrastrukturni radovi no zasigurno će biti jedan od najvećih, ako ne i najveći na području Kiseljaka.

Trenutno je ugovoreno preko milijun KM vrijednosti radova raznih projekata, kazano nam je iz Općine Kiseljak. Neki od njih već su u fazi realizacije, drugi dio čeka završetak tenderskog postupka dok je velik dio onih koji ovise o raspoloživosti građevinskih tvrtki.
Naime, nedostatak radne snage u ovoj industriji pogađa i Kiseljak jer, kako nam je kazano u Općini, firme se teško mogu obvezati unaprijed na veće projekte jer ovise o radnicima koji se nerijetko iznenada odlučuju okušati u zapadnim zemljama.

Projekt o kojem se dosta pisalo i govorilo posljednjih godinu dana, izgradnja nove zgrade Doma zdravlja došao je u samu fazu predrealizacije s obzirom da je tender za izvođača radova u tijeku i bit će zatvoren sredinom rujna. Iz Općine poručuju da će radovi morati barem početi već u listopadu a određena sredstva već su osigurana.

Osim spomenutih Cesta (JP Ceste Federacije), vlastitih sredstava, Općina Kiseljak u narednom će razdoblju imati podršku i županijske Direkcije za ceste. Jedan od projekata podržanih od ove institucije je i rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže "Studenac" uz koji će ići i rekonstrukcija ulice Kraljice mira.

Rekonstrukcija nogostupa te pločnika je planirana i na platou ispred Općine kao i radovi na ulici Josipa bana Jelačića a ulaganja su izdvojena i na određene projekte iz segmenta energetske učinkovitosti. Jedan od pilot projekata u ovoj oblasti bit će utopljavanje tzv. Koreja zgrade, financirano također iz županijskog proračuna.

Ovih dana započeti radovi na uređenju korita rijeke Kreševke (na tzv. Sarajevskoj ulici) bit će nastavljeni prema Kreševu. U tijeku je i izgradnja sekundarne mreže vodovoda za područje Gromiljaka dok je u naselju Brestovsko, između ostaloga planirano daljnje ulaganje u Poslovnu zonu "Dugo polje". Ova puta na red će doći i rasvjeta kroz istu.

Na radost svih Lepeničana ali i tisuća drugih ljudi koji svakodnevno prometuju prema autocesti, već spomenuta županijska Direkcija za ceste financirat će "popravak" ove regionalne prometnice odnosno rekonstrukciju ceste na najkritičnijem dijelu od crkve do kružnog toka.

Od planiranih projekata između ostaloga iz Općine spominju i proširenje zgrade Centra za edukaciju i rehabilitaciju kojim bi se uvjeti stvorili i za početak rada Centra za rani rast u razvoj.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17