ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

hidro zavod opcina

Predstavnici Federalnog hidrometereološkog zavoda danas su boravili u Općini Kiseljak. Povod je dodjela Plakete načelniku Mladenu Mišuriću-Ramljaka kao vid zahvale za dobru suradnju i podršku. Naime, ove dvije institucije kraju su privele jedan značajan projekt koji će imati itekako pozitivan odjek na rad Zavoda.

Riječ je o postavljanju automatske metereološke stanice koja će mjeriti parametre poput pravca i brzine vjetra, temperaturu i relativnu vlažnost zraka, pritisak zraka, količinu i intenzitet padalina te globalnu sunčanu radijaciju. Stanica će biti uvezana u mrežu meteoroloških stanica FHMZ a radi potpuno automatizirano bez potrebe za ljudskim nadzorom.
Projekt je financiran od strane Europske komisije a isti će korisniti entitetski hidrometereološki zavodi.

Inače, vrijednost jedne ovakve stanice je 35 000 Eura.

Kako nam je kazano iz Službe za gospodarstvo, Općina Kiseljak je rado izašla u susret te na vrijeme ispunila svoj dio obaveza. Riječ je o izboru lokacije (kod Osnovne škole Kiseljak), postavljanju temelja za stanicu te zaštitne ograde kao i dovod električne energije. U narednih nekoliko dana očekuje se i dolazak opreme za čiju će montažu biti zadužen Zavod.

Ispred Zavoda sastanku su nazočili direktor Zavoda Almir Bijedić te Kemal Šehbajraktarević šef mreže meteoroloških stanica FHMZ.

 

67450924_366731027332713_5960071905581989888_n.jpg

 

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17