ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

vitez kolone

Foto: screenshot

Na lokalnim portalima, društvenim mrežama jučer se povela rasprava o kilometarskim kolonama u Vitezu uzrokovanim radovima na rekonstrukciji prometnica koje je između ostalih pokrenulo negodovanje  mladog vijećnika Nikole Šarića ali je isto izrazila i i Općina Vitez.

“Izražavamo nezadovoljstvo dinamikom izvođenja radova i pozivamo odgovorne Investitora, Nadzor i Izvođača radova da ubrzaju izvođenje radova i da ako je moguće da radove izvode kada je magistralna cesta manje opterećena prometovanjem vozila” stoji u priopćenju Službe za poduzetništvo i lokalni razvitak Općine Vitez.

Portal Grad-Busovača napravio je i video kilometarske kolone snimljen dronom.

Iz tvrtke "Ceste company " d.o.o. Kiseljak su za Artinfo kazali kako rade po dinamici i uklapaju se u vrijeme kada je promet najmanji, te su tako nekoliko puta radili cijelu noć, te o tada imali negodovanje stanara koji žive blizu ceste i koji nisu mogli spavati od buke. "Radovi na pripremi podloge za asfalt su pri kraju i za četvrtak i petak je planirano asfaltiranje kompletne raskrsnice. Radovi na samoj raskrsnici su od početka usporeni zbog velikog broja podzemnih instalacija (elektro, HT Eronet, BH Telecom, Telemach itd) morali smo dosta njih zaobići, što je dovelo do promjene projekta i projektiranja novih segmenata. Završni sloj specijalnog asfalta SMA predviđen je za kraj mjeseca", poručili su iz Cesta te ovim putem zamolili za razumijevanje.

Direktor JP Ceste FBiH (Investitor)  Ljubo Pravdić, kazao je da je upoznat sa cijelom problematikom, da je u kontinuiranoj komunikaciji s izvođačem radova ali i da prati upite od strane rukovodstva Općine Vitez. Radovi su se otegli ali uvijek postoje dvije strane priče, te objektivni argumenti. Nemoguće je sve predvidjeti, no na ovom konkretnom projektu raskrsnice smo imali brojne poteškoće, od imovinsko-pravnih, nepredviđenih radova i trškova  i problema s postojećom infrastrukturom ali i ogromne prometne frenkventnosti. Međutim, ovih dana će projekt definitivno biti priveden kraju a nadam se da ćemo uskoro početi i ove ostale koji su predviđeni za općinu Vitez, kazao je Pravdić za Artinfo.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17