× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

GRANOLA

 

Sastojci: 

  • 500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
  • 150 g mljevenih bučinih sjemenki
  • 50 g mljevenih lanenih sjemenki
  • 80 ml maslinova ulja 
  • 70 ml vode 
  • 1/2 žličice himalajske soli

 

Priprema: 

 

  • Zagrijte pećnicu na 150 °C
  • U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
  • Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. 

 

Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.

 

artinfo.ba | TM

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

GRANOLA

 

Sastojci: 

  • 500 g zobenih pahuljica (može i kombinacija sitnih i krupnih)
  • 150 g mljevenih bučinih sjemenki
  • 50 g mljevenih lanenih sjemenki
  • 80 ml maslinova ulja 
  • 70 ml vode 
  • 1/2 žličice himalajske soli

 

Priprema: 

 

  • Zagrijte pećnicu na 150 °C
  • U posudi pomiješajte zobene pahuljice, samljevene sjemenke buče i lana te sol. Dodajte maslinovo ulje i vodu te ponovo promiješajte.
  • Smjesu prebacite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje pa poravnajte i stavite u pećnicu. Pecite 50 minuta. Ova granola više se suši nego peče. 

 

Što je dulje sušite na niskoj temperaturi, granola će imati hrskaviju teksturu.

 

artinfo.ba | TM

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.