ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST

boris dragoj faks

Boris Dragojević s obitelji živi u Gromiljaku u općini Kiseljak. Ima 24 godine, po zanimanju je inženjer elektrotehnike s radnim iskustvom nastavnika matematike i tehničke kulture u Osnovnoj školi u obližnjem Brestovskom. Iza sebe ima i brojne uspješne međunarodne projekte u kojima je postizao izvrsne rezultate. Osim svestranosti , ono što Borisa izdvaja od vršnjaka je njegova spremnost prihvatiti izazove. A pravi izazov bit će posao nastavnika engleskog kojeg je prihvatio u dalekoj Kini. Put najmnogoljudnije zemlje svijeta Boris Dragojević kreće uskoro, a u gradu Ningbo uz istočnu obalu Kine ostat će godinu dana.


Do posla u ovom lučkom gradu, jednom od važnijih u zemlji, s bogatom kulturom i poviješću koja datira 4800 godina prije Krista, Boris je došao uz pomoć Agencije za posredovanje pri zapošljavanju “Maple International” sa sjedištem u Banja Luci. „Ovo je šansa koju su već iskoristili mnogi mladi iz Republike Srpske koji su mi prenijeli pozitivna iskustva. Prema mojim saznanjima ja sam prvi s područja Federacije BiH koji je uz posredovanje agencije Maple Internacional dobio priliku za posao u Kini“, kaže nam Boris Dragojević. Aplicirati na program kojeg nudi banjalučka agencija mogu svi iz BiH koji vole rad sa djecom, u dobi između 18 i 40 godina. Uz odgovarajuće znanje engleskog jezika, potrebno im je i iskustvo predavača. Onima koji prihvate izazov osigurana je avionska karta, smještaj u Kini, troškovi vize, besplatno polaganje TELF tečaja engleskog jezika ali i besplatno osiguranjem uz plaću od tisuću eura i mogućnost dodatne zarade uz privatne sate, prenio nam je Boris Dragojević.


„Očekujem jedno sasvim novo iskustvo, upoznavanje povijesti i kulture nama daleke Kine. Možda mi bude teško naviknuti se na hranu, ali srećom, nisam izbirljiv“, kaže nam u šali Boris. Ispratit će ga ponosni roditelji Lucija i Božidar, koji kao i Boris ne zaboravljaju one koji su mu pomagali dok je studirao. Izvrsnošću na studiju odužio im se na najbolji način, a hrabrošću i odvažnošću Boris šalje poruku svojim vršnjacima. „Vjerujte u sebe i ne dajte da vas itko obeshrabri. Nema teškog fakulteta ni posla, postoje samo izazovi koje treba prihvatiti, posebno dok si mlad. Grozim se svojih vršnjaka koji sve odreda kritiziraju, a ne čine ništa kako bi promijenili svoj život“, poručuje mladić koji uskoro iz Gromiljaka kreće put daleke Kine. O planovima nakon jednogodišnjeg posla u ovoj zemlji, zasad ne govori previše. Za školovane ljude spremne prihvatiti izazov, posla će uvijek biti. Njima je uostalom samo nebo granica.

Foto: Ponosni roditelji Lucija i Božidar 


Ana Popović/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17