tv-kiss

Tvrtko Milović, koji je odnedavno i urednik ove televizije, kao goste je izabrao Anu Popović dugogodišnju novinarku, Milana Sitarskog iz Instituta za društveno-politička istraživanja, Vehida Šehića ispred nevladine koalicije "Pod lupom" te Vladu Rogića, člana Središnjeg izbornog povjerenstva.

Gosti su se analitički pozabavili većinom tema vezanim za kampanje i izbore, od biračkih i stranačkih pravila, oglašavanja, dosadašnje retorike kandidata, njihovih poruka, programa, potencijalnih promjena. Naravno razgovaralo se i o prošlim izborima odnosno formiranju vlasti, nadasve zanimljivim koalicijama kao i o prijeko potrebnim ustavnim promjenama.

Profesor Šehić je potencirao razgovor i o tzv."ostalim" koji su po njemu u skroz neravnopravnom položaju u odnosu na konstitutivne narode a dotaknuo se i statuta Mostara koji bi po njemu trebalo urediti kao i sve druge gradove.

Popović je zatim uzvratila spomenuvši Travnik koji ima iste karakteristike kao i Mostar ali ne i njegovu zaštitu malobrojnijeg naroda, u ovome slučaju Hrvata. Iskoristila je priliku spomenuti i još uvijek nerazriješena ubojstva povratnika u ovaj grad ali i situaciju u Županiji središnja Bosna. Naime, prema trenutačnom stanju ŽSB će godinu završiti, s financijske strane, pozitivnom nulom a možda i suficitom u proračunu.

Sitarski se osvrnuo na mnogobrojnost kandidata za članove predsjedništva ne mogavši prognozirati krajnji ishod, ali i konstatirao da je BiH jedina država koja nema institut izvanrednih izbora.
Ovo je prva u nizu sličnih emisija koje će se održavati svakoga petka do izborne noći kada će TVKISS izravno pratiti izborne rezultate.

(artinfo.ba/im)

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos3

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17