fojnica-duhovi-1

Ovogodišnja proslava Duhova - patrona Samostana i Župe Fojnica, kojoj su prethodile devetnice i trodnevnice, nije mogla biti drugačija nego lijepa, dostojanstvena i duboko vjernička. Duhovnu pripremu vjernika u trodnevnicama vodili su fra Damir Pavić, župnik iz Brestovskog i fra Danijel Rajić, asistent FSR-a i FRAME Bosne Srebrene. Uočnica je bila posebno lijepa jer se taj dan u Fojnici obilježavao Dan ekologije Frame Bosne Srebrene, kada se sakupilo oko 300 mladih framaša iz raznih dijelova naše Provincije. Veliki posao u organizaciji dali su mladi iz fojničke La Verne.

fojnica-duhovi-2

Na sam dan Duhova došlo je mnoštvo vjernika iz okolnih župa, ali i iz Uskoplja, Bugojna, Kaknja, Sarajeva, Zenice, ... Mladi iz La Verne i Frame obučeni u narodne fojničke nošnje, čitali su na sv. misi i radili u muzejskoj konobi za potrebe hodočasnika.

fojnica-duhovi-4

Veliki župni zbor "Fra Nenad Dujić", pod ravnanjem s. Simplicije Budimir i Damira Iviša, i ovaj put je odlično animirao sv. liturgijsko slavlje. Posebno je bilo lijepo vidjeti vjernike u narodnim nošnjama iz Fojnice, Brestovskog, Busovače i Kraljeve Sutjeske.

fojnica-duhovi-3

Sv. misu je predvodio fra Zoran Mandić, gvardijan iz Jajca uz koncelebraciju tridesetak svećenika iz Sarajeva, Visokog, Kraljeve Sutjeske, Kreševa, Uskoplja, Busovače, Kiseljaka, Livna, Guče Gore i Deževica.

fojnica-duhovi-5

(artinfo.ba, fojnica-samostan.com)

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17