ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Gille odabrao sastav

gille-1.jpg

 

Francuska je rukometna velesila, sa punim vitrinama. Trikolori su redali odličja, a počelo je broncom na Olimpijadi u Barceloni 1992.Od tada su digli još dva zlata i jedno srebro na Olimpijskim igrama, šest zlata,jedno srebro i 4 bronce na svjetskim prvenstvima i tri zlata i dvije bronce na europskim smotrama.

Posljednju zlatnu medalju osvojili su na domaćem terenu 2017.godine.Naredne godine u Hrvatskoj su na EURU bili treći, a prije 2 godine u Danskoj i Norveškoj osvojili su također broncu.

Na posljednjem Europskom prvenstvu su potpuno podbacili,ispali su u prvom krugu u skupini sa Norveškom,Portugalom i Bosnom i Hercegovinom.Uspjeli su dobiti samo BiH,iako je i ta utakmica 40 minuta bila u egalu.

Smjena generacija je skoro pa odrađena. Zašto skoro? Jer Francuzi za neke igrače praktički nemaju zamjene. Tu prije svega mislimo na Nikolu Karabatića,najboljeg igrača,koji se još nije oprostio od reprezentacije, ali sve je češće ozlijeđen,godine čine svoje. I na ovom prvenstvu Francuska će biti bez Karabatića,i to je, bez obzira na širok roster, ogroman hendikep za Guillaumea Gillea.

Gille najavljuje povratak na tron u Egiptu, ali ne svrstavaju se u glavne favorite.No,i dalje su jako dobri, sa dobrom šuterskom linijom, i fizički moćnim igračima.

Na vratima će biti Gerard, Genty će biti prva zamjena. Veteran Guigou sa 38 godina na leđima je na lijevom krilu, no vjerojatno će ga dozirati s minutažom, i šutirat će sedmerce. Zamjena mu je Descat, koji bi trebao biti jedno od osvježenja u ekipi sa svojom brzinom.Guigou je punoljetan u reprezentaciji, već 19 godina igra u dresu.

I na desnom krilu jedan veteran,Luc Abalo, ili nekad čovjek od gume.I iza njega su slavni dani, nije više na toj razini,ali i dalje dovoljno dobar za 20 kvalitetnih minuta, pogotovo u obrani, gdje nebrojeno puta iznudi probijanje. Yannis Lene ima 11 nastupa u reprezentaciji,ali ove godine trebao bi imati značajnu ulogu. Ovaj 24-godišnjak je pokazao da se na njega može računati, a koristi i mali kut kako bi matirao vratara.

Veliki problem je na poziciji organizatora. Mahe, Richardson i Claire su dobri igrači,ali nitko od njih ne može zamijeniti Nikolu. Na postavljenu obranu teško nalaze rješenja.

Najjača pozicija je sigurno desni vanjski. Bombarder Dika Mem ne libi se šutirati sa svih pozicija ,ima top u ruci. Ako uđe u seriju, nemoguće ga je zaustaviti. Kada vidimo da su mu zamjene Dipanda,Remili i Porte, onda vidimo koliku širinu ima Gille na ovoj poziciji.Iako i Dipanda ima strašan udarac,on bi mogao igrati prednjeg u obrani 5-1, a Porte bi mogao lako preseliti i na krilo.

I na lijevom vanjskom nema problema. NGuessan,Prandi i Lagarde su odlični igrači, jako korisni i u obrambenim zadaćama.

Oproštajem Soraindoa pojavio se problem na pivotu. Tu je Luka Karabatić,koji je ipak cijeli život u sjeni brata. Jako grub rukometaš,koji nerijetko utakmice završava i prije posljednjeg zvižduka sudaca.Tu su i Fabregas i Tournat.

Francuska možda nema tim kao nekad, ali i dalje su jako kvalitetni. U skupini sa Norveškom,Austrijom i SAD-om prolazak u drugi krug neće doći u pitanje. No, utakmica s Norveškom odgovorit će na mnoga pitanja, to će biti jako važan susret za prvo mjesto u skupini i prenošenje 4 boda. Gille inzistira na jakoj obrani, 6-0 ili 5-1. Pitanje je koliko će to tolerirati suci,koji su im često bili naklonjeni.Vanjska linija je jako dobra, krila ipak nisu svjetska klasa. Ne predviđamo im borbu za medalju,ali ne smijemo ih niti otpisati.Izbornik je dosta optimističan,a Francuska prije prvenstva mora odigrati i dvije kvalifikacijske utakmice za EURO protiv Srbije.

 

BM/artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17