ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Nakon 10 kola

kadeti_zajednička.jpg

 

Kadeti NK Kiseljak i ove sezone igraju jako dobro. Trenutno zauzimaju četvrto mjesto u Omladinskoj ligi Centar 2, s 22 osvojena boda. Toliko ima i NK Vis Simm Bau, uz bolju gol-razliku. Dva boda više ima NK Čelik, a tri vodeći Travnik.

Izabranici Igora Antića odigrali su 10 utakmica. Upisali su sedam pobjeda, jedan remi i dva poraza. Postigli su ukupno 34 pogotka, što je u prosjeku 3.4 po utakmici. Primili su 15 pogodaka, ili 1.5 u prosjeku. Po efikasnosti su treći u ligu, iza NK Vis i NK Travnik. U obrambenom segmentu ne stoje tako dobro, jer je 7 ekipa primilo manje pogodaka.

Priliku za igru dobilo je 17 mladih nogometaša. Najveću minutažu imali su Barišić i Cvijanović, koji su odigrali maksimalnih 900 minuta. Slijedi Franjić sa 895 odigranih minuta, Dilber sa 880, Ivičević sa 870.

U strijelce se upisalo 8 nogometaša. Najefikasniji je Dorijan Drljepan, koji je čak 14 puta tresao protivničke mreže.Za to mu je bilo potrebno 715 minuta,što znači da zabija pogodak svaku 51 minutu, što je odlična statistika.

Franković se osam puta upisao u strijelce, Čelan je zabio 6 pogodaka. Cvijanović je dvaput poentirao, a po jedan pogodak postigli su Barišić,Mirčić,Franjić i Buzuk.

Kiseljak zaista ne treba strahovati za budućnost kluba.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17