ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Srednja Bosna ima prvaka!

josip filipovic

Srednja Bosna ima prvaka! Vitežanin Josip Filipović osvojio je zlato u bodybuildingu u kategoriji do 180 cm. Natjecanje je održano u Kaknju, 12. rujna pod službenim nazivom "Prvenstvo Bosne i Hercegovine u bodybuildingu i fitnessu".

Ovaj mladi sportaš pored svih poslovnih obaveza stiže graditi i svoju sportašku karijeru i to na vrhunski način.

O bodybuildingu se jako malo zna u Bosni i Hercegovini, a mjesta za napredak ne nedostaje.

"Stanje bodybuildinga u BiH iz godine u godinu postaje sve bolje i sve više natjecatelja se prijavljuje svake godine, tako da je konkurencija jača i ima mjesta za dodatni napredak i prezentaciju sporta." - poručio je Filipović za Notru.ba

Najvažniji faktor u svakom sportu je motivacija, a Josip kaže kako mu je trenutni uzor legenda ovog sporta, Miloš Šarčev. 

Josip je zadovoljan dosadašnjim ostvarenjima, a ovo mu je bilo prvo natjecanje u bodybuildingu tako da ima pravo biti ponosan na svoj uspjeh.

Planovi za budućnost su veliki, ali Josip ide korak po korak.

"Za sada je plan otići na Međuanrodno Prvenstvo u Srbiji "Jagodina Open" koje se održava već krajem ovog mjeseca, 26. rujna.

Josip ističe kako za mlade ljude koji se žele baviti ovim sportom da to nije čisto dizanje utega i što većih kilaža, nego nešto sasvim drugo.

"Bodybuilding nije samo dizanje utega i "tovarenje" što većih kilaža, to je predivan sport kojim izgrađujete svoje tijelo, muškost, karakter i psihološko stanje.

Bodybuilding natjecanje se dijeli po kategorijama, a na natjecanju se gledaju proporcije tijela za svaku kategoriju (mišićna masa, definicija, suhoća tijela). Prezentacija na bini, odnosno poziranje je ključna stvar, a svaka poza ima svoj redoslijed. Prije samog natjecanja potrebno je konstantno se držati pravilne prehrane, hidracije i suplementacije.

Ovaj mladi čovjek iz Srednje Bosne pored bodybuildinga je judo majstor, certificirani fitness instruktor (EQF Level 3, EREPS) i certificirani funkcionalni trener (CFT1).

Kao i svakom sportašu Josipu želimo što manje ozljeda, a što više uspjeha u budućnosti.

        KK/notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17