• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

Zdravstvena borba prioritet

teniski dron

Međunarodni teniski turnir u Kiseljaku davno je izgradio  svoje mjesto na teniskom nebu. Ova lijepa priča je počela davno, kao želja teniskih entuzijasta, i narasla i preraslo u jednu veliku sportsku priču. Kiseljak je postao važno tenisko središte Bosne i Hercegovine, prepoznatljivo u ovom dijelu JI Europe a kroz turnir su prošli brojni tenisači, koji su kasnije izgradili i zavidne teniske karijere.

Jubilarno izdanje

Turnir je održan 20 puta, a jubilarni 20. put prošle godine bio je zaista poseban. Dosegao se nagradni fond od 25 tisuća dolara, što turnir svrstava među najjače ITF turnire. Ne trebamo ni napominjati da su nastupali igrači sa svih kontinenata, a baš prošle godine u finalu su igrali Australac i Južnoamerikanac.

Infrastrukturna ulaganja nastavljena su cijelo ovo razdoblje te je u međuvremenu izgrađen cijeli kompleks koji uključuje četiri terena, teretanu, kafić, tribine te posebne prostorije za službena lica i igrače. Treba dodati da je od pojave teniskog turnira u gradu znatno populariziran bijeli sport, te da je sve više rekreativaca, koji odmjeravaju svoje snage i igraju lige. Publika u dobrom broju prati turnir, a pogotovo finalne susrete u dublu i singlu. Također, svake godine iskoči i nekoliko mladih talenata, koji bi uz pravilan razvoj svoju budućnost mogli naći u ovom sportu.

No, ove godine viša sila je odlučila pomrsiti planove. Iako su pripreme već bile uveliko počele, a sam organizator je više puta isticao da čim se završi jedan turnir, sumiraju se utisci i već počinju pripreme za naredno izdanje. Taj opasni virus koji hara svijetom nije poštedio ni tenis tako da ćemo veći dio godine biti lišeni ljepota ovog sporta.

Viša sila, zdravlje najvažnije

Epidemija korona virusa u cijelom svijetu pa i u BiH pogodila je sve sfere društva. Dok traje borba za zdravlje i ljudske živote, paralelno, posljedice izvanrednog stanja trpe svi segmenti života, pa tako i sport.

Najjači sportski događaj u općini Kiseljak ali i šire, teniski turnir "Sarajevski kiseljak open" je također odgođen. Kako nam je kazao direktor turnira i predsjednik Teniskog kluba Elliptic, Robert Biletić, prethodno je stigla službena obavijest ITF-a, Međunarodne teniske organizacije o odgodi svih planiranih turnira do početka lipnja, no ovaj je rok nešto kasnije pomjeren na 13.srpnja.

"U međuvremenu nam je (organizatorima turnira) ponuđena opcija kasnijih datuma, kraj kolovoza, početak rujna, što sam ja, kao i kolege iz ostalih bh. klubova koji imaju slične turnire, prihvatio", kazao je Biletić te dodao da su sve važnije stavke organizacije, kao i prethodnih godina tako i ove, bile već završene no da se radi o izvanrednim okolnostima koje moramo prihvatiti i izvući ono najbolje što možemo.

 

180603075.1_xl.jpg

 

Nema odustajanja

Kako kaže, tereni su spremni, održavani, ne samo za turnir nego i redovne aktivnosti Kluba i čim se situacija smiri, Klub se vraća svojim aktivnostima.

Međutim, osim problema sa terminima, drugi potencijalni problem bi mogle biti financije, naravno, sve ovisi koliko će ova situacija potrajati.

"Premda smo sve veće sponzorske ugovore već skoro bili sklopili i dogovorili nastavak suradnje, počevši od Općine Kiseljak koja je najveći pokrovitelj i suorganizator, pa do tvrtke Sarajevski kiseljak i još puno njih koji nas podržavaju svih ovih godina, teško je sada procijeniti kakva će situacija bili za nekoliko mjeseci i s ove financijske situacije. Tako da smo mi kao Klub spremni za sve opcije, nadu ne gubimo, nadamo se najboljem, a ako kojim slučajem ove godine turnir i preskočimo, ne sumnjam da ćemo naredne godine biti još bolji kao domaćini i organizatori", dodao je Biletić te istaknuo kako suosjeća i žali zbog svih žrtava i da je ova bitka za zdravlje, za ljudske živote ispred svih drugih priča.

A sad nam ostaje samo čekati i nadati se da će se situacija brzo stabilizirati i da ćemo ubrzo ponovo uživati uz tenis Kiseljaku.

 

92212802_1327014881020069_3293121429238710272_n.jpg

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17