• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

Kultno

Hrvatska-bronca-SP-981-e1465384174471.jpg

 

HRT ipak neće prikazati sve utakmice Hrvatske sa SP-a 1998. u Francuskoj. Danas je na meniju epsko, kultno četvrtfinale protiv Njemačke.

To je zasigurno jedna od tri najveće utakmice u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije.

"Rekli su nam da smo mali, pa su Nijemce poslali", bio bi kratak opis stanja uoči utakmice. Nitko nije davao šansu Hrvatima, a bahati Nijemci već su upisali pobjedu i zakazali sraz s Francuzima u polufinalu. Nije ih pokolebalo ni to što su na sudački pogon slavili u 1/4 finala EP-a u Engleskoj 1996, kada je Sammer napravio čisti prekršaj nad Jerkanom i dao pobjednički pogodak.

No, Vatreni su očitali lekciju Elfu, i ispratili ih sa 3 pogotka u mreži. Bila je to kockasta rapsdodija.

Grubi Nijemci redali su kartone, a Pedersen je u 40.minuti isključio Wörnsa. Samo pet minuta Njemačka je izdržala s igračem manje, a onda je Jarni pogodio za 1-0.Na 2-0 povisio je Goran Vlaović u 80.minuti, a sudbinu Nijemaca zakucao je Šuker u 86.minuti.

Hrvatska je igrala u sastavu : Ladić, Šimić, Štimac, Stanić, Jarni, Bilić, Soldo, Asanović, Boban , Vlaović, Šuker. Pred kraj susreta umjesto Vlaovića ušao je Marić.

A pogledajte ikonski sastav Njemačke : Kopke, Kohler, Jeremier,Wörns,Tarnat, Matthaus, Hamman, Heinrich, Hassler, Klinsmann, Bierhoff. S klupe su ušli Marschall i Kirsten, a trener je bio Vogts.

Snimka je na HRT-u 2 od 17 sati i 32 minute.

 

BM/Artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17