ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Slavni klub

hajduk_rođendan.jpg

 

Prije točno 109 godina osnovan je HNK Hajduk Split. Od samog početka imao je vojsku navijača iza sebe, koja se samo širila. Nikada tijekom povijesti nije mijenjao ime.

Odobrenjem Carskog namjesništva u Zadru službeno je osnovan, a na inicijativu četvorice Splićana, praških studenata, Fabijana Kaliterne, Vjekoslava Ivaniševića, Lucijana Stelle i Ivana Šakića uz pomoć Vladimira Šore i profesora Josipa Barača koji je klubu nadjenuo ime Hajduk.

Prvu službenu utakmicu odigrao je protiv lokalnog Calcia i slavio 9-0, a prvi pogodak postigao je Šime Raunig, i to , prema pričama, koljenom. Prvi predsjednik bio je Kruno Kolombatović, a prvi trener Oldrich Just.

Nanizao je brojne uspjehe. Ima 18 naslova državnih prvaka, 5 od samostalnosti Hrvatske. Osvojio je 15 nacionalnih kupova, igrao je tri puta četvrtfinala Lige prvaka. Igrao je i polufinale Kupa pobjednika kupova i polufinale Kupa Uefa.Dvaput je igrao četvrtfinale Srednjeeuropskog kupa, te osvojio dva dvoranska prvenstva Hrvatske.

Hajduk već 15 godina nema naslov prvaka, a sedam godina naslov pobjednika Kupa. Deset godina nije igrao grupnu fazu u Europi. Bez obzira na sve,Hajduk je najposjećeniji klub u državi i u regionu, sa velikim brojem članova i simpatizera.

Hajduk je najopjevaniji klub na svijetu sa 130 pjesama, a prvi pratitelj je Manchester United sa 30 manje. Upravo je Hajduk porazio Manchester 6-0 u prijateljskoj utakmici, i to je ostalo zabilježeno kao najveći poraz velikog kluba izvan Manchestera.

"Krepat moredu svi kraljevi i carevi, ma 'Ajduk će ostat!"

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17