ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
19 igrača na popisu

 repbih.jpg

 

Iako je bio neizvjestan sam odlazak na prvenstvo, BiH je doputovala u Trondheim. Prvi je ovo put da će Bosna i Hercegovina nastupiti na rukometnom EURU. I to je zaista sjajno. Jer, riječ je o sjajnoj družini, sa par vrsnih igrača, i izbornikom kojemu novac nije ni na kraj pameti. Bilal Šuman je doslovno volonter, radi za jako malu plaću, no i ona često kasni ili ju ne dobije. Nije rijetkost da svojim novcem plaća troškove reprezentacije, poput zajedničkih objeda ili troškova noćenja. I baš iz tog razloga Šuman na put vodi 19 igrača. Jednostavno, sa spiska je skinuo tek par igrača. Zna i on sam da ih samo 16 može biti u zapisniku, no želi da ih što više doživi ovaj jedinstveni trenutak.

Na popisu nema iznenađenja. Sve raspoloživo je tu. Tu je nekoliko veterana, i čak 6 lijevih vanjskih igrača. No, i samo jedno lijevo krilo. Nije onda teško naslutiti da će netko iz vanjske linije povremeno krpati i krilnu poziciju.

Na vratima suvereno vlada Benjamin Burić. I uvjeren sam da će imati 10+ obrana po utakmici, bez obzira na tešku skupinu. Burić je jedan od najboljih vratara u Europi, i po meni najkonstantniji. Zamjena mu je Nebojša Grahovac, veteran koji će imati malu minutažu.

Prvi "pick" na lijevom krilu je Alen Ovčina. Riječ je o još jednom iskusnom rukometašu. Ovčina je godinama udarno lijevo krilo reprezentacije, jako brz i snalažljiv u kontranapadima. Nema zamjenu, pa se očekuje da će ga Šuman mijenjati s nekim iz vanjske linije, i pomalo štedjeti u obrani. No, protiv Norveške u prvom kolu neće se previše odmarati.

Na desnom krilu dvije opcije. Srđan Predragović jedna je od njih. Predragović je jedan zanimljiv rukometaš, a njegove kvalitete primijetio je Goppingen, no poslao ga na kaljenje na posudbu. Mijenjat će ga Ibrahim Haseljić iz Gorenja, i mislim da će ova dva rukometaša dobro dijeliti minutažu.

Šuman na put vodi i tri kružna napadača. Na toj poziciji BiH je osigurana. Senjamin Burić, koji igra za Nantes,prvi je izbor. Riječ je o robusnom pivotu, koji izdržava sve duele i teško ga je oboriti. No. često zna dobiti i isključenje i pretjerati u borbi za loptu. Tu je i Vladimir Vranješ iz trećeg kluba Mađarske, Tatabanye. Minutaži se nada i legenda reprezentacije, 36-godišnji Toromanović. On igra u domaćem natjecanju, nije kao nekad, no njegovo iskustvo kada se lomi rezultat dobro će doći.

Tko će biti na srednjem vanjskom nego Karačić? No ne Igor, nego Ivan. Ivan igra u Izraelu, no čini se da je trenutno u prednosti nad Josipom Perićem, članom Goppingena. Izbornik u prijateljskim utakmicama nije puno koristio Marka Tarabochiju, 32-godišnjaka iz Wisle Plock. On bi u reprezentaciji mogao imati više obrambenih zadaća.

Možda i najveća uzdanica tima je desni vanjski Marko Panić, rasni šuter. Panić je član Meshkova, na pripremama je punio protivnike. Igra u sjajnoj formi, i ne libi se šutirati ni sa deset metara. Zamjena mu je 28-godišnji Dejan Malinović, koji igra u rumunjskoj ligi. Uz dužno poštovanje Malinoviću, Marko se pita na ovoj poziciji i Malinović će priliku dobiti kada se Marko umori.

I dolazimo do pretrpane pozicije. Čak 6 lijevih vanjskih poveo je Bilal Šuman. No, odbit ćemo odmah kapetana Mirsada Terzića, koji će igrati obranu. Iako Terzić zna odigrati dobru napadačku rolu, to nije opcija zasad. Mada će protiv Norveške biti teško vršiti izmjene obrana-napad.Na ovoj poziciji je i najstariji igrač reprezentacije Nikola Prce. On će igrati, no ne previše. I izvodit će i sedmerce. Najveću minutažu na ovoj poziciji mogao bi dobiti Marin Vegar, koji igra za Eurofarm Rabotnik. Tu su još i Igor Mandić iz Limogesa, koji bi mogao preseliti na krilo, Dino Hamidović i Mirko Herceg, koji su prvi kandidati da budu prekobrojni.

Koliko može Bosna i Hercegovina? Grupa sa Norveškom, Portugalom i Francuskom ne ide im na ruku. Cilj je pobjeda protiv Portugala, a protiv velikana odigrati što bolje. No, BiH je s obzirom na situaciju najsrčanija i najmotiviranija reprezentacija, koja je spremna potući se sa svima i poslati poruku onima koji se busaju u prsa , ali reprezentaciju su ostavili na rubu propasti.

Vratari : Benjamin Burić, Nebojša Grahovac

Kružni napadači : Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ

Lijevo krilo : Alen Ovčina

Desna krila : Srđan Predragović, Ibrahim Haseljić

Desni vanjski : Marko Panić, Dejan Malinović

Srednji vanjski : Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Tarabochija

Lijevi vanjski : Mirsad Terzić, Nikola Prce, Mirko Herceg, Dino Hamidović, Marin Vegar, Igor Mandić

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17