• outdoormedia
  • Sara - Sarajevski

poljasani 1

 

Susreti Poljašana događaj su koji se u kreševskoj MZ Polje ne propušta

Živo je bilo proteklog vikenda u naselju Polje u Općini Kreševo, odnosno u istoimenoj Mjesnoj zajednici. Većina po svijetu raseljenih Poljašana, od daleke Amerike do Belgije, Njemačke i Austrije svoje je godišnje odmore tempirala prema malogometnim susretima i druženjima koji se već petu godinu zaredom organiziraju u Polju. Iako je riječ o sportskom nadmetanju, pobjeda je im je kažu najmanje važna. Primaran je cilj sačuvati zajedništvo iseljeništva s rodnim krajem.

 

poljasani 2

 

Ove godine Susreti Poljašana na malonogometnom terenu okupili su 50-ak sudionika dok ih je na fešti koja je nakon utakmice potrajala dugo u noć bilo puno više. Događaj je to koji se jednostavno ne propušta, za njega žive iseljeni ali i oni koji žive u MZ Polje, kaže nam Branko Ivičević, jedan od inicijatora ovog događaja.

"Oni koji su odselili žive za ovaj događaj i njemu su podređeni njihovi godišnji odmori. Mi koji smo tu također uživamo u organiziranju jednog uistinu lijepog događaja u kojem kroz sport i druženje čuvamo naš duh zajedništva koji nastavlja živeti cijelu godinu", kazuje nam Ivičević dok nabraja i ostale inicijatore te najpopularnije sudionike.

"To su Komadant Mark, Bugar, Antara, Jozo, Cigo, Marko Pikin, Bane... i još mnogi drugi koje smo nabrojali u prigodnom plakatu događaja. Kako nikomu od njih ne bi uskratili sudjelovanje na ovom našem druženju, uveli smo dva termina. Tako bi svi trebali stići na barem jedan od njih, a poslije uživati u nezaboravnom druženju kojeg je ove godine dodatnu uljepšao Ico Marić, harmonikaš iz ovog kraja", pojasnio nam je Branko Ivičević, profesor strojarstva i organizator mnogih sportskih događaja u Kreševu.

 

poljasani 3

 

Susreti Poljašana po svemu sudeći nastavit će se i idućih godina. Prvi mali jubilej je iza njih, a sve ih ipak raduje da je domaćih još uvijek puno više nego raseljenih iako se ta razlika svake godine pomalo smanjuje.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17