ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Po slovu Daytona

dodik rtrs nova

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcije opozicionara u Republici Srpskoj na "najavljeno vraćanje nadležnosti RS pokazuju da ni SDS ni PDP ne žele da se u BiH poštuje izvorni Dayton".

“Iz osobnog konformizma, ali i kao dio pogona za zastrašivanje Srba i Republike Srpske i Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari koji građanima Republike Srpske prenose bošnjačke i stavove međunarodne zajednice, ali nikako da čujemo stavove SDS-a i PDP-a o tome hoćemo li dozvoliti da nam otmu sve nadležnosti, da nam otmu i šume i poljoprivredno zemljište i vode, i himnu i zastavu i zrak. Ako nećemo to dozvoliti, onda neka iznesu stav svojih stranaka kako ćemo se boriti za svoja Ustavom garantirana prava“, naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Upitan da prokomentira stavove koje iznose Ivanić i Šarović u “vezi s vraćanjem nadležnosti Srpskoj”, predsjednik SNSD-a je ocijenio da se, nažalost, rječnik i argumentacija i kod Ivanića i kod Šarovića ne razlikuju od argumentacije SDA, pa je jasno i čiju trku trče dva veterana politike u Republici Srpskoj.

“Republika Srpska ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava boriće se isključivo političkim i pravnim sredstvima. Sve one koji nam ovih dana poručuju da nemamo pravo da na takav način izađemo iz neustavnih aranžmana jer to nije po pravu, pitamo jesu li nam ‘po pravu’ otimali nadležnosti i ako jesu neka nam kažu po kom pravnom dokumentu su se rukovodili“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o onima iz opoziciji koji govore o sankcijama političarima, ali i drugim osobama u Republici Srpskoj i o njima govore kao da sudjeluju u kreiranju spiskova, Dodik je poručio da ne podcjenjuju narod u Republici Srpskoj, a ni staru Biblijsku izreku – “nema ništa tajno što neće biti javno”!

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17