ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POLITIKA

164157.jpg

Šefica Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković-Bursać izjavila je da u vezi s objavom konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića na Twitteru u kojoj poziva na rat uz poklič “Allahu Ekber” uznemirava činjenica da takvo nešto nije napisala mentalno nedovoljno stabilna osoba već državni službenik.

Dominantna politika Bošnjaka

Novaković-Bursać je rekla Srni da takva objava možda nekome može zvučati iznenađujuće ili strašno, ali ona smatra da tih par rečenica u stvari veoma dobro ilustriraju i BiH i trenutno dominantnu politiku Bošnjaka koja ga je i postavila na ovu poziciju.

“Prvo, iskaz jako dobro pokazuje da trenutnu dominantnu politiku Bošnjaka s jedne strane karakterzira potpuno odsustvo prihvaćanja političke i svake druge realnosti u ovoj zemlji, do poziva i priziva oružani sukob, a sa druge strane je očito da je mnogima muslimanski sveti rat – džihad još glavna misaona i motivacijska odrednica”, rekla je Novaković-Bursać.

Ona je napomenula da ono što ipak uznemirava i mora privući dodatnu pažnju svih jeste činjenica da sve to nije napisala neka mentalno nedovoljno stabilna osoba, već državni službenik, osoba koju plaćaju svi koji žive u BiH.

“Imajući na umu to da mu je nadređena u Ministarstvu vanjskih poslova upravo “sestra muslimanske braće” ne čudi previše ni ovaj paradoks”, ocijenila je Bursać.

Ne doprinose napretku

Ona je naglasila da ovakve izjave sigurno ne doprinose nikakvom napretku ili suživotu u BiH, ali vjeruje da su otrežnjujuće za neke koji su u drugi plan potisnuli činjenicu da je mnogima u ovoj zemlji džihad neprestano na umu.

“Za nas koji predstavljamo srpski narod sigurno su dodatno motivirajuće i potvrđuju da smo na pravom putu kada se borimo za ustavne principe i nadležnosti”, ocijenila je Bursać.

“Sto tisuća Bosanaca s iskustvom rata trenutno živi u Bosni! Municija u Konjicu i Goraždu! Haubice u Travniku! Ručni bacači u Hadžićima! Itd. Uzdaj se u se i u svoje kljuse! Znaju oni da ovo nije šala i da bosanska snaga nije mala maca! Ef. Velić. Allahu Ekber”, napisao je Atović na Twitteru, pa kasnije ugasio nalog.

Bild.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17