ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Intenziviranje suradnje

komsic_latvija.jpg

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović sastali su se danas s predsjednikom Republike Latvije Egilsom Levitsom.

Susret predsjednika dvaju zemalja je prvi do sada na visokom nivo, te je konstatirano da je dosadašnja bilateralna suradnja bez otvorenih pitanja ali da je poželjno inteziviranje kontakata na svim razinama, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjednik Latvije je istaknuo da ta zemlja podržava integraciju BiH u NATO i Europsku uniju te da su spremni razmjeniti iskustva na putu euroatlanskih integracija i reformi domaćeg zakonodavstva i drugih reformi kako bi pomogli BiH na tom putu.

 Predsjednik Levits izrazio je interesovanje za utiske koje su članovi Predsjedništva BiH stekli nakon summita EU - Zapadni Balkan u Sloveniji. U tome kontekstu, sugovornici su razmijenili mišljenja o preprekama i prilikama na europskom putu BiH.

-Razmijenjena su mišljenja o agresivnom političkom utjecaju Rusije na prostoru Zapadnog Balkana, i zaključeno da je za BiH članstvo u NATO-u od suštinskog političkog i sigurnosnog značaja - navodi se u priopćenju.

Predsjedavajući Komšić i član Predsjedništva BiH zahvalili su na podršci predsjedniku Latvije Egilsu Levitsu te mu uputili poziv da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva Šefik Džaferović prisustvuju radu Međunarodnog foruma o Holokaustu koji se održava u u Malmeu (Švedska).

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17