ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Smanjiti namete

vlada ksb poslodavci sast

U zgradi Vlade Kantona Središnja Bosna danas je održan sastanak predstavnika Vlade i Udruženja poslodavaca KSB. Osim premijera Lende istom su nazočili i ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić, ministrica financija Mirjana Plavčić, dok su ispred Udruženja poslodavaca nazočili članovi Upravnog odbora na čelu sa predsjednikom Kemalom Čolakom.

Navedeni sastanak održan je na inicijativu Udruženja poslodavaca koje je aktueliziralo više pitanja a koja se tiču gospodarstva općenito. Na sastanku su posebno istaknuta pitanja koja se odnose na važnost stalne suradnje i komunikacije između struktura vlasti Kantona i gospodarstvenika, zatim problem neusklađenosti upisne politike u srednje škole sa potrebama gospodarskog sektora. Također, istaknuta su i pitanja smanjenja parafiskalnih opterećenja, važnost pokretanja inicijativa prema višim razinama vlasti u segmentu zakonodavstva koje se tiče gospodarstva, te druga važna pitanja, stoji u objavi Vlade.

S obzirom da su u razdoblju pandemije gospodarski subjekti izloženi poteškoćama u radu, isti su izrazili spremnost da snose troškove vakcinacije svojih uposlenika.
Premijer i prisutni ministri upoznali su predstavnike Udruženja poslodavaca sa zdravstvenim biltenom vezanim za COVID-19 na području Kantona, kao i o stanju Proračuna, o realiziranim transferima gospodarstvu u 2020.godini koji su iznosili preko 5 milijuna KM kao i o planiranim transferima u 2021.godini u iznosu od 1.840.000 KM .

Posebno je naglašena spremnost da se zajednički pripremaju i obrađuju sve važne inicijative prema višim razinama vlasti iza kojih je spremna stati Vlada kantona.
Naglašena je i spremnost resornih ministarstava da budu na raspolaganju za sva pitanja koja dolaze iz realnog sektora.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17