ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Ze-Do kanton

Mato_zzz.jpg

 

Žepče, mala općina u Zeničko-dobojskoj županiji, sredina je s najviše obrta u državi u odnosu na broj stanovnika. Brojni projekti planirani su i u ovoj, 2021. godini, a jedan od najvažnijih je i Novo naselje u kojemu bi dom već ove godine moglo početi graditi oko stotinu mladih obitelji, piše Večernji list BiH.

Naime, Općina po znatno povoljnijoj cijeni mladim bračnim parovima daje zemljište na kojem će graditi svoje kuće, odnosno odlučiti se za ostanak u Žepču, gdje će nastaviti graditi svoju budućnost.

Kapitalne investicije

Inače, na području ove općine egzistira 2146 registriranih poljoprivrednih gospodarstava te 450 obrta.

Upravo ta činjenica, između ostaloga, potvrđuje i onu kako je Žepče jedna od najperspektivnijih općina u Bosni i Hercegovini. Uz navedeno, brojni projekti čiju je realizaciju u 2020. godini usporila pandemija koronavirusa bit će nastavljeni u ovoj godini, a načelnik Mato Zovko za RTV Herceg Bosne predstavio je neke od projekata koji su od iznimne važnosti za ovu sredinu.

– Prije svega, moramo zadržati funkcionalnost općinske uprave, funkcionalnost i likvidnost svih ustanova, javno komunalnog poduzeća, Razvojne agencije Žepče, ali i sve projekte koje je Općinsko vijeće formiralo. Često spomenem poslovicu: “Pod lošim krovom pati cijela zgrada”. Pa evo, mi ćemo nastojati krov još više učvrstiti kako ne bi trpjela cijela zgrada te voditi računa o svim javnim ustanovama i institucijama jer to su poluge pomoću kojih stvaramo što bolje uvjete života i rada na području naše općine – kazao je načelnik Zovko za RTV Herceg Bosne dodajući kako ih u predstojećem razdoblju čekaju pune ruke posla.

– Posla je puno i to sam već ranije rekao, ali u ovom vremenu koje je pred nama nastojat ćemo raditi sve što je u našoj moći. Ušli smo u velike kapitalne investicije, među kojima je jedna od iznimnog značaja, a to je izgradnja zgrade Osnovne škole.

Trebamo krenuti u projekt navodnjavanja na području općine za tri polja, i to za područje Lupoglav, Radovlje i dio Polja Žepče. Također, počeli smo s izgradnjom školske dvorane u naselju Željezno Polje, a zatim trebamo početi i s izgradnjom ambulante. U ovoj godini čeka nas i nastavak izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni Radovlje, ali i početak izgradnje infrastrukture u Novom naselju, u kojem će mladi Žepčaci graditi svoje domove – objašnjava Zovko.

Prodani svi placevi

Inače, Općina Žepče formirala je Novo naselje, gdje je općinsko zemljište, odnosno placeve, “dodjeljivala” uz određenu novčanu naknadu preko javnih poziva.

Prodaja je išla posljednjih 10 godina kontinuirano. Prošle godine u prosincu prodani su svi placevi, njih oko stotinu. Prodaja je, kako doznajemo, išla po znatno povoljnijoj cijeni, što je vid pomoći Općine u izgradnji kuća mladim bračnim parovima. Od novca koji se naplati prodajom zemljišta gradi se infrastruktura toga naselja, odnosno njemu prilazne ceste.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17