ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
23.sjednica

gudeljević2-702x336.jpg

 

Vijeće ministara BiH je, na 23. sjednici održanoj 29. 12. 2020. godine, a na inicijativu Ministarstva civilnih poslova BiH, prihvatilo potporu UNICEF-a za procedure nabave cjepiva za Bosnu i Hercegovinu u okviru mehanizma “Commitment agreement-committed purchase arrangement-COVAX“ i usvojilo Odluku o odobravanju Višegodišnjeg projekta “Financiranje troškova iz ugovornih aranžmana za nabavu zdravstvenih protumjera protiv COVID-19 za razdoblje 2020.-2022. godine” i korištenju sredstava u iznosu dva milijuna konvertibilnih maraka iz Proračuna Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Vijeće ministara je odredilo Ministarstvo civilnih poslova kao nadležnu instituciju u BiH za potpisivanje izravnih sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavu cjepiva, materijala za cjepiva i opreme protu COVID-19 zaraznog oboljenja u okviru „EU for Health“ mehanizma, EU Ugovora o „kupnji unaprijed“ (EU Advanced Purchase Agreements) i ovlastilo je ministricu civilnih poslova Bosne i Hercegovine da, u ime Bosne i Hercegovine, izvrši potpisivanje navedenih izravnih sporazuma.

Na navedenoj sjednici, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je i Informaciju Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine o potrebi hitne potpore Europske komisije za osiguravanje dodatnih i jačanje postojećih kapaciteta hladnih lanaca i  materijala za cjepiva u Bosni i Hercegovini pripremljenu sukladno zahtjevima nadležnih institucija u području zdravstva entiteta i Brčko distrikta BiH, priopćeno je na službenoj stranici.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17