ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sjednica u Mostaru

IMG_1663-Copy-702x336.jpg

 

Danas je zasjedalo Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora u Mostaru. Na sjednici je razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini s naglaskom na izmjene Izbornog zakona BiH.

Na sjednici je također govoreno i o obilježavanju 25. obljetnice Daytonskog mirovnog sporazuma. Naglašeno je kako će HNS-a pronaći rješenje za poštivanje načela konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini u skladu s Ustavom BiH i odlukama Ustavnog suda BiH, na svim razinama u BiH.

Predsjedništvo HNS-a i Glavno vijeće kroz iduća dva mjeseca uraditi će niz aktivnost u susret 25. obljetnici Daytonsko – pariškog mirovnog sporazuma.

Predsjedništvo HNS-a komentiralo je i aktivnosti svih stranaka HNS-a koje zajedno nastupaju na lokalnim izborima. Ocijenjeno je kako sve aktivnosti idu bez većih poteškoća, poštujući sve postignute koalicijske dogovore, kampanja se odvija po dogovorenoj strategiji i hodogramu aktivnosti.

Nakon sjednice, medijima se obratio predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović koji je kazao kako u BiH ne funkcionira izvršna i zakonodavna vlast, te kako i pravosuđe ima problema u funkcioniranju.

”Svakodnevno svjedočimo da nam ne funkcionira izvršna i zakonodavna vlast, pravosuđe, da ovo nije zemlja u kojoj bi željeli živjeti”, rekao je čelnik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović nakon sjednice predsjedništva HNS-a.

“U ovoj se zemlji ništa neće moći riješiti dok ne sjednu svi politički predstavnici i ne dogovore ključne stvari kao i provedbu 14 zahtjeva EU kako bi zemlja dobila kandidatski status“, naglasio je dr. Čović.

Predsjednik Čović je istaknuo kako će se nakon lokalnih izbora sve razine posvetiti isključivo rješavanju Izbornog zakona, “dok to ne promijenimo, radit ćemo samo operativne aktivnosti”, priopćili su iz Hrvatskog narodnog sabora.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17