ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
FEDERACIJA BIH

autobusi

Stupanjem na snagu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima gospodarstva Federacije BiH u okolnostima pandemije COVID-19, ispunjeni su preduvjeti za objavu javnog poziva i za podnošenje prijava za dodjelu financijske pomoći, u ukupno raspoloživom iznosu od 10.000.000 KM, korisnicima čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnika.

Tekst javnog poziva je, s pratećom dokumentacijom, danas objavljen na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija (http://www.fmpik.gov.ba/bh/usluge/uredba-javni-poziv.html). Ovaj javni poziv je otvoren 21 dan od dana objave, odnosno do 13.11.2020. godine, što je ujedno i posljednji dan za predaju zahtjeva.

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija poziva sva gospodarska društva, privatne poduzetnike i preduzeća čija je glavna djelatnost javni cestovni (autobusni) prijevoz putnika, koja su razdoblju od 1. travnja do 30. rujna  ove godine u odnosu na ovo razdoblje 2019. godine ostvarila pad oporezivog prometa u glavnoj djelatnosti od najmanje 40 posto, da dostave traženu dokumentaciju.

Opći ciljevi dodjele financijske pomoći su očuvanje radnih mjesta i osiguranje podrške likvidnosti najugroženijim djelatnostima.

Gospodarski subjekti ovu pomoć će moći koristiti isključivo za isplate minimalnih bruto plaća i troškove poslovanja koji su nastali u razdoblju od 1.7. do 31.12.2020.

Jedan od uvjeta ovih javnih poziva je i to da korisnici financijske pomoći ne mogu smanjiti broj radnika u razdoblju do 31. prosinca 2020. godine, a u odnosu na broj radnika na dan 30. rujna 2020. godine.

Ukupna financijska sredstva za provedbu ove uredbe osigurana su u Budžetu FBiH za 2020. godinu u iznosu od 90.000.000 KM, a maksimalan iznos pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom pozivu, ne može preći 700.000 KM.

Deset milijuna, od ukupno predviđenih 20 milijuna KM Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, namijenjeno je za financijsku pomoć provođenju započetih infrastrukturnih projekata od javnih poštanskih operatera, željeznica i u svrhu modernizacije aerodroma, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Faktor.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17