ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sjednica

bradara colak maske dn

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za četvrtak trebao razmatrati Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prekršajima BiH.

U pitanju su zakonske dopune koje je predložilo Vijeće ministara BiH i kojima je namjera otkloniti probleme različite primjene odredbi o pripadnosti prihoda od novčanih kazni za prekršaje i uskladiti propise koje primjenjuju ovlaštena tijela i sudovi prilikom izricanja prekršajnih sankcija.

Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Vijeće ministara BiH utvrdilo je prijedlog ovog zakona kojim se stvaraju uvjeti za uspostavljanje efikasnog mehanizma naplate sudskih taksi.

Izmjenama i dopunama zakona uređuje se, odnosno mijenja vrijeme zastare, otklanjaju nedostaci u postupku naplate i donošenja rješenja o prinudnoj naplati nenaplaćene sudske takse.

Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Pred izaslanicima bi se trebali naći i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Vijeću ministara BiH i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, čiji je predlagač delegat Denis Bećirović.

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebao da se nađe i Specijalno izvješće o zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih u institucijama, upravnim organizacijama i regulatornim tijelima BiH, Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko Distrikta BiH i kantonima Federacije BiH s izuzetkom policijsko-sigurnosnih struktura, dostavljen od Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH. 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17