ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Ponovno uočene nepravilosti

Zgrada-Vlade-FBiH.cci.jpg

Centri civilnih inicijativa (CCI) upozorili su da Ured za reviziju institucija Federacije Bosne i Hercegovine već godinama ukazuje na problem isplata naknada za zaposlenike federalnih ministarstava.

Ističu da isplate nisu u skladu s Uredbom Vlade FBiH koja određuje da se naknade isplaćuju samo za rad koji je izvan radnog vremena te da su revizori utvrdili da su dodatne naknade isplaćene iako se radi o redovnim aktivnostima zaposlenika za koji uredno primaju plaće.

CCI tvrde da ministarstva ne postupaju u skladu s Uredbom čak ni kod imenovanja povjerenstava.

– Iako je Uredbom jasno definirano da jedna osoba može biti imenovana za predsjedatelja ili člana u najviše dva stalna radna tijela, jedan od zaposlenika ministarstava u 2018. godini bio je angažiran u čak 49 radnih tijela, te je primio dodatne naknade u vrijednosti od 27.505 KM na godišnjoj razini – naglasili su.

Također, ističu da je kršenje Uredbe nastavljeno u 2019. godini gdje su pojedini zaposlenici bili angažirani u 11 radnih tijela, te je za njihov rad u povjerenstvima pored redovnih plaća pojedinačno isplaćeno 30.049 KM.

– U izvješću Ureda za reviziju institucija FBiH već godinama se ponavljaju preporuke za ministarstva kako bi isplate naknada za rad u povjerenstvima i radnim tijelima bile u skladu s Uredbom, međutim ministarstva nastavljaju višegodišnje ponavljanje utvrđenih nepravilnosti – kazali su.

Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju federalna ministarstva da isprave nepravilnosti sukladno revizorskim izvješćima i da za angažiranje i rad u povjerenstvima dosljedno primjenjuju Uredbu o načinu osnivanja i utvrđivanju visine naknade za rad radnih tijela osnovanih od Vlade FBiH i rukovoditelja federalnih tijela državne službe, priopćeno je iz CCI-a./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17