ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Ministarstvo prometa KS

tramvaj.jpg

 

Ministarstvo prometa Kantona Sarajevo je javnim preduzećima koji obavljaju prijevoz putnika na području Kantona Sarajevo ponovo naložilo poštivanje mjera i preporuka Zavoda za javno zdravstvo. Ovo se odnosi na Centrotrans i GRAS.

Prijevoznici su obavezni svoje zaposlenike, koji imaju simptome koronavirusa, uputiti liječniku.

Vozači moraju nositi masku i prilikom vožnje, kao i putnici, redari, kontrolori. Bez maske neće biti dozvoljen niti ulazak u vozilo, a preporučuje se i nošenje zaštitnih rukavica.

Ulaz i izlaz trebaju biti jasno označeni, a u vozilima treba označiti pravac kretanja putnika.Ukoliko se ulazi ili izlazi na prednja vrata, vozač mora biti odijeljen od putnika adekvatnom predgradom, ili mora nositi zaštitni vizir.

Potrebno je osigurati zaposlenike koji će na ulaznim vratima brinuti o poštivanju mjera, to jest nošenju maske i dezinfekciji ruku, i koji će vršiti i kontrolu karata. Također, vodit će računa o popunjenosti vozila.

Sjedišta moraju biti označena, te se mora poštovani fizička distanca.Vozila se moraju redovno dezinficirati, kao i provjetravati.

Na stajalištima trebaju biti jasno naznačena pravila ponašanja putnika u vozilu (napismeno), a trebala bi biti obilježena i mjesta za stajanje u redu, kako bi se poštovala distanca, piše Avaz.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault
  • mix pelet
  • ecos 5

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17