ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
POSJET VLAŠIĆU

djapo vlasic sast

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo boravila je danas na Vlašiću, jednoj od najljepših bh. planina, gdje su joj domaćini bili načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić i predstavnici turističkog gospodarstva.

Sastanku je prisustvovao i federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Ministrica Đapo je razgovarala s hotelijerima i drugim turističkim radnicima koji su je upoznali s dosadašnjim aktivnostima i situacijom kada je riječ o ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni na ovoj planini, ali i generalno na području Srednjobosanske županije, priopćeno je iz Federalnog ministarstvo okoliša i turizma, prenosi Fena.

Domaćini su ministrici Đapo predstavili brojne projekte čija je realizacija planirana u narednom periodu, ali je pandemija koronavirusa u velikoj mjeri zaustavila širenje turističkih potencijala i ponude na Vlašiću.

- Planine su naše najveće prirodno bogatstvo. Vlašić je jedna od najljepših planinskih destinacija u BiH i regiji. Sudeći prema onome što sam vidjela ovdje, to je zasigurno top lokacija koju treba posjetiti i za vrijeme pandemije. Teško je i nabrojati sve ono što turistički radnici nude svojim gostima, a posebno što je napravljeno u smislu turističkog proizvoda u proteklih nekoliko godina. Pozivam Bosance i Hercegovce da dođu na Vlašić, pa čak i da svoje godišnje odmore planiraju provesti na ovoj planini - rekla je Đapo.

Posebno je pohvalila planove i aktivnosti gospodarstvenika iz oblasti turizma koje namjeravaju realizirati u narednom periodu na području Travnika i Srednjobosanske županije.

Ministrica je najavila i financijsku pomoć hotelijerima, turističkim agencijama i vodičima koju će u narednom periodu realizirati Federalno ministarstvo okoliša i turizma i Vlada Federacije BiH, priopćeno je iz ovog ministarstva.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17