ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Srebrenica

puljic_kardinal.jpg

 

 Vrhbosanski nadbiskup Vinko kardinal Puljić prisustvovat će sutra, 11. srpnja, obilježavanju 25. obljetnice genocida u Srebrenici.

“Idem izraziti poštovanje žrtvama jer sam svjedok tih događanja. Iako u Bosni i Hercegovini živimo s ljudima različitih vjera kada je u pitanju smrt to nam je svima zajedničko. Želim pokazati solidarnost Katoličke Crkve s Islamskom zajednicom povodom obilježavanja 25. obljetnice genocida koji se dogodio nad Bošnjacima, muslimanima u Srebrenici. Na poseban način bih želio u javnosti razvijati kulturu poštivanja žrtava jer iza svake te žrtve netko je zaplakao”, kazao je vrhbosanski nadbiskup za portal Nedjelja.ba.

Istaknuo je važnost međureligijskog i međunacionalnog poštivanja i priznavanja žrtava.

“Tko god niječe ta stradanja taj, zapravo, ponovno ubija i ponovno otvara ranu ljudima koji pate zbog žrtava rata. Zato želim i svojom prisutnošću doprinijeti izgradnji osjećaja poštivanja žrtava bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost. Time potičem i predstavnike drugih vjerskih zajednica da poštuju žrtve kod drugih”, kazao je kardinal Puljić.

Pored sudjelovanja na komemoraciji u Memorijalnom centru u Potočarima, kardinal je najavio i posjet grobu jedinog katolika, Rudolfa Hrena, na kojem će se pomoliti za njega i sve nastradale. 

 “Otići ću se pomoliti na tom grobu. Mi nismo uspjeli doći do imena svih pobijenih katolika jer su cijele obitelji nestale te ih nema tko identificirati. Tamo nisu bile brojne katoličke obitelji te kako su članovi nestajali, tako je nestala mogućnost identifikacije žrtava. Obvezno ću otići na njegov grob i moleći se za njega, pomolit ću se za sve nastradale”, zaključio je vrhbosanski nadbiskup.

 Šušnjara T. 

 

 

0
0
0
s2sdefault
  • Ecos 4
  • tk elliptic davis cup turnir

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17